E-posta Pazarlama

Pazarlama Davranışlarınızı Edinmek için Cadılar Bayramı Email Püf Noktaları

5 minutes

Cadılar Bayramı yasal olarak yılın en ticari tatillerinden biridir ve 2018’de festival sezonunda 9 milyar ABD doları harcanmıştır. Bunun bir nedeni vardır ki şu şekildedir- insanlar satın almak için kostümler, hazırlamak için süslemeler ve temalı partiler atmak için kostümler düşünürler. . Bu yazıda, başarılı bir Cadılar Bayramı e-mail kampanyasının nasıl yürütüleceğine ve Otomasyon 360 kullanarak bir dizi tetiklenmiş tatil temalı e-maillerin nasıl oluşturulacağının sırlarını açıklayacağız.

Cadılar Bayramı konu satırı nasıl oluşturulur

Her türlü kampanyanın ayrıntılı bir planlamaya ihtiyacı vardır ve Cadılar Bayramı e-mail pazarlama kampanyanız farklı değildir.Başlangıç olarak, en iyi sonuçları bulmak için  kampanyalarınızı gönderdiğiniz saat, e-mail konu satırları veya CTA’lar gibi, önceki kampanyalarınıza tekrar bakın. Etkin olmayan aboneleri kaldırmayı ve veritabanını sola bölmeyi unutmayın. Bununla işin bitince, Cadılar Bayramı konu satırına karar verin.Konu çizgilerinizi öne çıkarmak için zaten emojiyi kullanmanız durumunda, Cadılar Bayramı yaratıcılık için bir dizi başka fırsat sunar:1. Önce tekliflerinizi verin . Konu satırından doğrudan konuya gelin – ayrıntıları belirterek Cadılar Bayramı’ndan ne beklediğinizi gösterin.

halloween email subject line
E-mail konusu satırında Cadılar Bayramı teklifi

2. İlgi çekici bir soru sorun . Böyle bir numara bir aboneyi etkileyebilir ve hangi mağazalarda olduğunu görmek için e-mailinizi açmaları için onları motive edebilir.

halloween email subject lineİlgi çekici Cadılar Bayramı e-mail konu satırı

3. Aciliyete çevirin . Hiç kimse cazip indirimleri kaçırmak istemediğinden, abonelerinizden acele etmelerini isteyin ve tekliflerinizin yalnızca sınırlı bir süre için geçerli olduğunu belirtin.

halloween email subject lineCadılar Bayramı e-mail konu aciliyet duygusu ile satırları

4. Edebi aletler kullanın. Çeşitli konuşma şekillerini kullanarak konu satırlarınızın gerçek dikkatini çekmesini sağlayın .

halloween email subject line
Cadılar Bayramı e-mail konu satırları konuşma rakamlarını kullanıyor

5.Konu satırınızı kişiselleştirin. Abone isminin konu satırında belirtilmesi, mesajınıza kişiselleştirilmiş bir dokunuş katacaktır.

halloween email subject line
Kişiselleştirilmiş Cadılar Bayramı konu satırı

6.Metin yazarınızla yaratıcı olun. Böyle bir yaklaşım, konu dizilerinize eğlence getirecek ve özellikle emojilerle birlikte kullanıldığında onları gelen kutusunda öne çıkaracak hale getirecektir.

creative halloween email subject lines
Yaratıcı Cadılar Bayramı e-mail konu satırları

Gerekli tüm adımları attıktan sonra, e-maili kendiniz oluşturmaya başlamanın tam zamanı. Gelen kutumuzdan topladığımız Cadılar Bayramı e-mail fikirleri paketi ile sizin için işleri düzeltelim.

Cadılar Bayramı e-mail kampanyası fikirleri

Cadılar Bayramı aktiviteleri  bulmak

Cadılar Bayramı tümüyle eğlenmekle ilgilidir, bu nedenle abonelerinizin mümkün olduğunca eğlenceli olmalarına ve bazı yeni fikirleri kutlamalarına teşvik etmelerine yardımcı olduğunuzdan emin olun. Bir ev veya ofis partisinin nasıl organize edileceğine dair ipuçlarını gönderin veya aboneleri yakındaki temalı etkinliklere davet edin .Örneğin Discover Los Angeles, ziyaret etmeye değer LA partilerini tanıttı ve şehirdeki Cadılar Bayramı’nda yapılacak diğer şeyler hakkında hızlı bir rehberle e-maillerini aldı. Bunlar arasında e-maili Cadılar Bayramı için geleneksel bir renk olan turuncu kullanarak tasarladılar.

Halloween email idea
Discover Los Angeles’tan bir Cadılar Bayramı e-maili

Alternatif olarak, Stolen Girlfriends Club kendi etkinliğini hazırladı ve abonelerini Cadılar Bayramı e-mailinde davet etti. Şirket, e-maillerinde tipik Cadılar Bayramı renklerini kullandı, etkinliğin zamanını ve yerini belirtti ve partinin başlıklarını tanıttı.

halloween email campaign idea
Stolen Girlfriends Club’dan bir Cadılar Bayramı etkinlik davetiyesi e-maili

Yemek tarifleri önerin

Cadılar Bayramı’nın çoğunlukla aile çevresi dışında kutlanması, lezzetli yemekler için yer olmadığı anlamına gelmemelidir. Abonelerinizin bazı pişirme fikirleri bularak unutulmaz Cadılar Bayramı ikramları yaratmasına yardımcı olun.Blue Apron bu fikirden ayrı duramadı ve parti için tekrarlanması kolay, ürkütücü bir tatlı olan bir e-mail gönderdi. Tam bir tarif için web sitesine devam etmenize gerek yok – sadece e-maile bir göz atın ve pişirmeye hazırsınız.

Blue Apron’dan bir tarif içeren bir Cadılar Bayramı e-maili

Kıyafet fikirleri önerin

Giyinmek için mükemmel bir zaman olduğundan, bu noktayı Cadılar Bayramı ilhamlı e-mailleriniz için önceliklerinizden biri yapın. Aklınızda Cadılar Bayramı temalı kıyafetler varsa, kampanyada bulunmalarına izin verin. Alternatif olarak, DIY kıyafet fikirleriyle gelebilir veya süper yaratıcı olabilirsiniz.Örneğin, Guess Cadılar Bayramı baskılı öğeleri ile oratya çıkmadı, yerine parti için anne-kız eşleştirilmiş önerisini ortaya koydu.

halloween email campaign ideas
Guess kıyafet kıyafeti ile bir Cadılar Bayramı e-mail

Aerie, sırayla, makyaj fikirleriyle görünüşe eşlik eden Cadılar Bayramı kıyafeti fikirlerini yeniden üretmek için üç kolaylık gönderdi.

halloween how to
Aerie’den kıyafet fikirleriyle Cadılar Bayramı e-maili

Makyaj öğreticileri önerin

Bazı makyaj ipuçlarını tanıtmak bir Cadılar Bayramı kampanyası için oldukça iyi bir fikirdir. Bu sayede abonelerinize alakalı teklifleri getirerek değer katarsınız ve eşyalarınızı tanıtmak için bir şansınız olur.

Avon, bu fikri Cadılar Bayramı e-mailinde takip etti ve adım adım bir eğitim ve bir kullanıcının yeniden üretmesi için gerekli tüm öğeleri sunarak basit bir parti görünümü yarattı.

halloween email campaign
Avon’dan bir Cadılar Bayramı makyaj öğreticisine sahip bir e-mail

Alışveriş ilhamı getirin

Lush, Cadılar Bayramında kullanışlı olabilecek mağazalarından gelen eşyaları bir araya getirdi. Şirketin metin yazarlığını ürünleri ile nasıl ilişkilendirdiğine bakın. Duş kremi ve banyo bombaları kelimenin tam anlamıyla ortadan kalkıp kaybolduğundan marka, tükenmeden önce bu eşyaları kapmaya çağırdı.

halloween deals
Lush’tan Cadılar Bayramı temalı teklifler içeren bir e-mail

Abonelerin ilgisini ve kaz satışlarını artırmanın bir başka yolu da beklenti yaratan bir teklif bulmak. Bir geri sayım sayacı ekleyin, Cadılar Bayramı e-mail kampanyanızı erken başlatın veya Harry’nin yaptığı gibi gizemli bir satış yapın.Şirket, maceracı müşterilerine sürpriz bir ürün için 10 dolar harcamayı teklif etti. Bunun dışında marka, ücretsiz kargo hizmeti sunarak kullanıcıları anlaşmaya çekti. Kim böyle bir teklife ikna olmaz ki?

Harry’nin gizemli satışıyla bir e-mail

Yine de, abonelerinizi Cadılar Bayramı’nda e-mail göndermeye hazır olan tek zeki kişi olmadığınız aklınızda bulunsun. Bu nedenle SendPulse özellikli Otomasyon 360’ı kullanarak bir dizi temalı e-mail ile abonelerinizi önceden hazırlayın .

Cadılar Bayramı pazarlama kampanyanızı SendPulse ile otomatik hale getirme

Otomatik bir üç e-mail dizisi oluşturacağız. Kullanıcıların bir satın alma işlemi gerçekleştirmeleri durumunda, bir sonraki e-mailleri alamazlar; oysa, satın alma olmaması durumunda takip e-mailleri alırlar.

Temel bilgileri doldurun

Kenar çubuğundan Otomasyon seçeneğini seçin, “Otomasyon Oluştur” u tıklayın ve Otomasyon 360’ı seçin. Görünen alanlarda, kampanyanızla ilgili temel verileri doldurun ve “Uygula” yı tıklayın.

getting strated with automation 360
Otomasyon 360 ile Başlarken

Serileri başlatmak ve durdurmak için koşulları belirtin

Otomatik Cadılar Bayramı e-mail serisini başlatmak için seriyi “Akış başlangıç” bloğunda başlatacak olayı belirtmeniz gerekir. Bizim durumumuzda, toplu kampanyamız açılır ve tıklanır.“Flow start:” (akış başlangıcı) içindeki parametreleri ayarlayalım.

  • Akış başlangıcı için contact webhook’u(iletişim kancası) seçtik (önceki kampanyamızı açan veya içindeki bağlantıları tıklayan kullanıcılar);
  • Mail listesi için Cadılar Bayramı e-mail serisi gönderilecek kullanıcıları seçmemiz gerekiyor;
  • daha sonra “Duruma göre seri durdur” seçeneğini etkinleştireceğiz ve “Satın Al” seçeneğini seçeceğiz, bu şekilde bizden satın alan kişiler serinin diğer e-maillerini almayacaktır.
halloween series automation 360
Cadılar Bayramı kampanyası için web kancası ekleme

Toplu e-mail kampanyasını gönder

Bundan sonra, toplu e-mail kampanyasının lansmanını Ekim ayının başlarında tüm veritabanımız üzerinden başlattık. Bu şekilde, bu e-maili açan herkes, aşağıdaki e-mailleri alır.

Üç e-mail dizisi oluşturun

Cadılar Bayramı e-mail kampanyamız için aboneleri hazırlamak üzere dizimize üç e-mail ekledik. Bir perakendeci mağazası işletiyorsanız, işte sizin için e-mail serisinin seçeneklerinden biri:

  • etkinlikten 25 gün önce web sitenizde özel bir Cadılar Bayramı bölümü oluştırduğunuzu bildirin;
  • etkinlikten 15 gün önce Cadılar Bayramı kıyafeti ve kutlama fikirleri gönderin;
  • Büyük günden 6 gün önce temalı kıyafetler ve aksesuarlar sunun.

“E-mail” simgesini çalışma alanına sürükleyin ve e-maili diziye eklemek için “Akış başlangıcı” bloğu ile bağlayın. Konu satırını yazın, gönderme süresini seçin ve e-mail şablonunu seçin. Kendi şablonunuzu oluşturabilir veya Cadılar Bayramı için SendPulse hazır şablonlarından birini seçebilirsiniz .

automated email series for halloween
Otomasyon 360’ta otomatik seriye ilk e-maili ekleme

Diğer iki e-maili ekledikten sonra seri sonunda şöyle görünecektir:

halloween email seriesOtomasyon 360 ile oluşturulan otomatik Cadılar Bayramı e-mail serisi

Tüm e-mailleri diziye ekledikten sonra, “Eylem” bloğunu çalışma alanına sürükleyip son e-maile bağlamamız gerekir. Ayarlarda gerçek eylemi belirtmeyi unutmayın. Bizim örneğimizde, “Aboneyi başka bir listeye taşı” dır. Bir şey satın almayan kullanıcıların adresleri başka bir mail listesine taşınır.Şimdi Otomasyon 360’ta oluşturulan otomatik e-mail dizimize son bir göz atalım:

halloween email seriesSendPulse ile oluşturulan otomatik e-mail serisi

Kampanyayı durdurmayı unutmayın

Serinin, kullanıcının toplu e-mail kampanyasını açmasıyla başlatılmasını tetiklediğimizden, abonelerin etkinlikten önce e-mailleri açmaması durumunda duraklatmamız gerekir. Aksi halde, kullanıcılar Cadılar Bayramı anlaşmaları eskimiş olduğunda çok daha sonra bir dizi e-mail alabilir.

configuring halloween email series
Otomasyon 360’ta e-mail serisini duraklatma

Ayrılık düşünceleri

Öyleyse, aşağıdaki kontrol listesindeki başarılı bir Cadılar Bayramı e-mail kampanyası için en önemli noktaları vurgulayalım:

  1. Cadılar Bayramı kampanyanıza, e-mail pazarlama stratejinizi yenileyerek, veritabanını temizleyerek ve izleyici kitlesini ayırarak hazır olun.
  2. Dikkat çekici temalı konu satırları düşünerek kampanyalarınızı başlatın. Yaratıcı olanları yapmak için çeşitli edebi aygıtları kullanın.
  3. Yalnızca satışlara odaklanmayın; bunun yerine, abonelerinize e-mail göndermek ve onlara gerçek değer getirmek için uygun nedenler bulun.
  4. Abonelerinizi Cadılar Bayramı satışlarına hazırlamak veya daha büyük bir kitle çekmek için Otomasyon 360 ile bir dizi e-mail kurun.

Yaratıcı dokunuş ve düşünülmüş bir akış otomasyonu, her türlü malın tanıtımını yapabileceğiniz, korkunç derecede başarılı bir Cadılar Bayramı e-mail kampanyası başlatmanıza izin verir. SendPulse ile kampanyalarınızı gönderin, otomasyonunu biz hallederiz!

Yayın tarihi:

19 Kas. 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 0/5
Toplam Oy Sayısı: 0

Paylaş:

Facebook Twitter