E-posta Pazarlama

Yüksek Geri Dönüş Yaratan E-Posta Pazarlama Kampanyaları Nasıl Hazırlanır?

3 minutes

Yüksek Geri Dönüş Yaratan E-Posta Pazarlama Kampanyaları Nasıl Hazırlanır?

Toplu mail gönderimi marka stratejiniz için sürekli yaşayan canlı bir kaynaktır ve düzenli satış veya trafik yaratarak kazançlarınızı artırmaya devam eder. Toplu mail gönderimi, düşük maliyeti ve kullanım kolaylığı ile geniş bir kitleleri çekmeniz için son derece hızlı ve kullanışlı bir pazarlama kanalıdır. Bu nedenlerle eminiz ki, ilk bültenin gönderilmesinden sadece birkaç saat sonra geniş bir müşteri kitlesine ulaşma fırsatını kaçırmak istemezsiniz.

Dilerseniz e-posta servisimize kayıt olup abone listenizi yükleyerek, hedef kitlenize yönelik e-posta kampanyaları oluşturabilir, müşterilere ürün veya hizmetiniz hakkında bilgi verebilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

Toplu mail gönderiminin temel sorunu, e-postalarınızın ön plana çıkmasının zor olmasıdır. Toplu mail gönderimi geçmişte tüketicilere yönelik bir kitle iletişim kanalı olarak kullanılmaya başlandığında, ilk gönderimlerden gayet iyi sonuçlar elde edilebiliyordu. Bunun nedeni, e-posta haber bültenlerinin günümüzdeki kadar yaygın bir şekilde kullanılmamasıydı. Açılma ve okunma endeksi %60-70 gibi iyi oranlar getiriyordu. Oysa günümüzde, tüketiciler günde 60’dan fazla e-posta alıyor ve markalar sadece %20-25‘lik bir açılma oranı elde edebiliyor. Satışa dönüşüm oranı ise genel ortalamada en fazla %1 gibi bir sonuca denk geliyor.

Diğer bir sorun ise, e-postaların abonelerin davranışlarına ve eylemlerine dayanarak ayarlanamamasıdır. Toplu e-postalarda gönderileri abonelerin ihtiyaçlarına göre uyarlamak zordur çünkü abonelerin ilgisini neyin çekeceğini belirleyemeyebilirsiniz Bu nedenle abonelere seçenekler sunmalı ve böylece ilgilendikleri şeyleri seçebilmelerini sağlamalısınız, bu yöntem e-posta faaliyetleriniz için daha kolay bir uygulamadır ve toplu postalama hizmetleri için soyut ürün teklifleri veya indirimler oluşturmaktan çok daha karlıdır.

İyi Bir Başlangıç İçin Tetiklenmiş E-postaları Kullanabilirsiniz.

Müşterileri hedefleyen bir e-posta pazarlama kampanyasının hazırlanmasında yapmanız gereken ilk şey web sitesine bir abonelik formu eklemektir. E-posta listeniz sürekli olarak güncellenmelidir. Sürekli eklenen yeni aboneler için tetiklenmiş e-posta sistemini kurmanızı şiddetle öneriyoruz.

En yaygın tetiklenmiş e-postalar nelerdir?

  • Abonelik: Ziyaretçileri sitede ağırlarken, şirketin ne yaptığı hakkında genel bir bilgi vermek ve aboneliğin neden yararlı olduğunu açıklar.
  • Son ziyaret edilen sayfalar: Abonenin ilgilendiği sayfanın başka bir varyantını gösterir.
  • Satın Alma: Sipariş işlemi hakkında bilgi verir.
  • Terk edilmiş alışveriş sepeti: Aboneye satın almayı yarım bıraktığı ürünleri hatırlatır.
  • Doğum günü tebrikleri: Aboneyi hatırladığınızı gösterebilir ve onlara bir indirim, bonus veya hediye sunabilirsiniz.
  • Müşteriyi yeniden etkinleştirme: Satın almamış,e-postaları açmamış veya ziyaret etmemişlerse aboneyi siteye yeniden yönlendirir
  • Yeni satın alınanlara benzer ürünler: Ek satış yapar.

Özetle, etkileşim gerektiren e-postalarda, abonelere aradıklarını anında sunmalısınız. Tetiklenmiş e-posta sistemiyle satış dönüşümleri sağlamanız daha kolay olur.

Toplu Mail ne zaman göndermek gerekir?

İşlemsel e-postalar, içerik yazmak ve ürünler hakkında bilgi eklerken çok fazla zaman harcamadan kâr elde etmek için doğrudan bir fırsattır. Toplu e-posta gönderimi yapmadan önce içeriklerinizi kontrol etmelisiniz. Hedef kitlenizin geneline hitap eden içerikler oluşturduğunuz takdirde, abonelerle etkileşimde bulunabilir, onları çekebilirsiniz. Unutmayın, e-posta içeriğinin amacı, markanıza sadakat oluşturmaktır.

Toplu Mail Gönderileri İçin İçerik Tavsiyeleri

 1 – Abonelerin ilgisini çeken şirketinizin veya ürünlerin özelliklerine dikkat eden özgün bir içerik hazırlayın.

2- Abonelerinizi segmentlere ayırın. Bu aşamada amacımız abonelerin ilgi noktalarını tahmin ederek o noktalara seslenmektir.

Segmentasyon seçeneklerinden bahsetmek gerekirse: Temel segmentlerinizi ilgi, satın alımlar veya sayfa görüntülemelerine göre bölümlemeli ve her segment için ayrı e-postalar oluşturmalısınız. Her bir segment için dinamik bir içeriğe sahip e-postalar oluşturarak abonelere yararlı bilgiler sunabilirsiniz. Ancak İçerik e-postalarını çok sık göndermekten kaçınmalısınız, ayda iki kez göndereceğiniz içerik e-postaları abonelerinizin ilgisini korumak için oldukça yeterlidir. Bilgi sağlama sisteminizi oluşturduktan sonra, bir promosyon e-postası gönderebilirsiniz böylece abonelerinizin ilgisi ve sadakati artacaktır, tabii ki yine  segmentasyon yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Abonelik formlarıyla toplanan müşteri bilgileri nasıl kullanılır?

E-posta sisteminize yüklediğiniz potansiyel abone verileriyle çalışmak, yeni abonelerle çalışmaya çok benzer ancak aradaki tek fark e-postalarınızı göndermek için onlarla anlaşma yapmamış olmanızdır.

Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi, dijital mağazanızda yapılan alışverişler, müşteriniz portföyünüze kattığınız ziyaretçilere e-posta gönderebileceğiniz anlamına gelir. Peki ya B2B bir işletmeniz varsa ve listenizdekiler hizmetlerinizi hiç kullanmamış veya satın almamış kişilerden oluştuğunda ne yapmalı?

  1. Adım: Veri tabanınızdaki kullanıcıların ilgililik düzeylerini kontrol edin ve e-posta göndermek için izin isteyin.

Müşterilerin e-postalarınızı almak isteyip istemediklerini hatırlatarak, mesajınızı e-posta listenize gönderin. Göndereceğiniz e-postanıza küçük bir anket eklerseniz, e-postalarınızı almak isteyenlerin adlarını ve adreslerini kolaylıkla listeleyebilirsiniz. Göndereceğiniz bu e-postada daha önce birlikte çalıştığınız yerin, şirketinizdeki yeniliklerin, e-postalarınızı ne sıklıkta gönderileceğinizin ve en önemlisi, müşterilerinize sunduğu faydanın ne olduğunu belirtmelisiniz. Teklifinizle ilgilenmeyenler, aboneliğinizi iptal edecek ve böylece daha temiz bir listeye sahip olarak sonradan oluşturacağınız e-posta kampanyalarınızı daha sağlam temeller üzerine inşa etmiş olacaksınız.

  1. Adım: E-posta almaya hazır olan aboneleriniz için tetiklenmiş e-postalar oluşturun.

E-posta pazarlaması sadece bir satış promosyonu değildir. Listenize eklediğiniz yeni abonelerinizin soruları veya sorunları olabilir. Bunlarla ilgilenmek için onlarla iletişim halinde olmalısınız. Kampanyanızın ilk e-postalarını hazırlamaya başladığınızda, devamında tetiklenmiş e-postaları yöneltmeyi de atlamamalısınız.

Kısacası, e-posta kampanyalarınızı oluştururken web sitenizi ziyaret eden kitlenizi abonelere dönüştürmeli, daha sonra segmente ettiğiniz abonelerinizi tetiklenmiş e-postalar yardımıyla etkileşime girmeye ve dönüştürmeye teşvik etmelisiniz.

Yayın tarihi:

8 Ara. 2017

tr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 0/5
Toplam Oy Sayısı: 0
Paylaş:
Twitter