Uncategorised

Neden E-posta Pazarlama?

1 minute

Neden E-posta Pazarlama?

E-posta pazarlama, elektronik posta aracılığıyla direkt olarak tüketicilere ulaşmanın en kolay yollarından biridir. Spam e-posta pazarlamanın aksine, e-posta pazarlama bulunduğunuz sektörün ya da hizmetin kendisiyle ilgilenen insanlara ulaşmaya yardımcı olur. E-posta pazarlama ile doğrudan ve hedef odaklı iletişim kurmanız mümkündür. Diğer pazarlama araçlarıyla kıyasladığımızda potansiyel müşterilere nispeten daha düşük maliyetle ulaşmanız mümkün.

1- Tüketiciye Ulaşmanın Kolay Yolu

E-posta pazarlamanın ne olduğunu anladığınızda ve e-posta pazarlama üzerine çalışmaya başladığınızda daha fazla tüketiciye ulaşmak için istediğiniz her türlü içeriği tüketicilerinizle buluşturabilirsiniz. E-posta pazarlama sadece bir metinden daha fazlası olabilir, multimedya formatlı görseller üretebilir ve sizin ürününüzün veya servisinizin daha anlaşılır hale getirilmesini sağlayabilirsiniz.

E-posta pazarlama şirketler için tüketiciye ulaşmanın popüler bir yoludur. E-posta pazarlamada gönderdiğiniz bültenle potansiyel müşterinin tüm dikkatine sahipsinizdir. İnternet reklamları genellikle potansiyel tüketicinin, web sitesinde ana içeriğe bakmasında engelleyici bir biçimdedir. Fakat e-posta pazarlama sayesinde gönderdiğiniz bültenler, reklam değil içeriktir.

2- Kampanya İmkanları

E-posta bültenleri şirketinizin sunduğu ürün ve servisler hakkında müşteri veritabanınızı bilgilendirmede etkili bir araçtır. Genel bilgilendirme e-bülteni şeklinde olabileceği gibi bir satış kampanyası ile ilgili bilgi de içerebilir. Bazı e-posta pazarlama çalışmaları ise tüketiciyi geri döndürmeye ya da özel bir teklif fırsatını almaya ikna etmek için bir indirim ya da kupon ön plana çıkarırlar. Bu yöntem de şirketinizin tüketicilerle iletişimde kalmalarının düzenli bir yolu olabilir.

E-posta pazarlama müşterilerin gerçekten ilgilendiği ürün ve servisler hakkında bilgi toplanabilmesi için etkili bir yoldur. İşletmenizin e-posta pazarlaması aracılığıyla ürün ve servisleriniz hakında temel bilgiyle mevcut ve potansiyel müşterilerinize ulaşmasında etkili olan araçlardır. Bu metot dünyadaki pek çok şirketin de kullandığı bir yoldur ve işletmenizin büyümesine ve internet üzerinde bir varlık oluşturmasına yardımcı olur.

3- Ölçülebilir ve Analiz Edilebilir Olması

E-posta pazarlama, gönderdiğiniz içeriklerin nasıl daha etkili olduğunu takip etmeyi ve ölçmeyi kolaylıkla sağlar. E-posta gönderiminizden sonra sitenizin ne kadar hit aldığını takip ederek, e-posta pazarlamanın bu tekniğin şirketiniz için işler olup olmadığını ölçmeniz kolaydır. E-posta pazarlama ayrıca mevcut müşterilerinizi tekrar satın almaya yönlendirmek için iyi bir yoldur.

Yayın tarihi:

28 May. 2017

tr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 0/5
Toplam Oy Sayısı: 0
Paylaş:
Twitter