E-posta Pazarlama   Pazarlama ve Satış

Güzellik Endüstrisinde Trendleşen E-mail Konu Başlıkları. SendPulse Araştırması

3 minutes

Güzellik Endüstrisinde Trendleşen E-mail Konu Başlıkları. SendPulse Araştırması

Söz konusu güzellik endüstrisi olduğunda satışını yaptığınız ürünlerden satışı teşvik amaçlı kullandığınız pazarlama araçlarına kadar, her şey güzel olmak zorundadır. E-mail pazarlama ile her bir satış, bir tıklama işlemi ile başladığı için ve(tıklama işlemi satışın bir parçası olduğu için) tıklama içerikleri gösterimsiz olmayacağı için bu çalışmada, bir e-mailin direk olarak gösteriminde etkili olabilecek konu satırlarından bahsettik. Bunun için “gelen posta kutusu deneyini” uygulamaya karar verdik.Şimdiye kadar başvurmada bahis görmediğimiz “Modanın E-mail Pazarlama Araştırması” adlı makalemizden uzağa gitmemek için günümüzdeki en çok gelişmekte olan sektörlerden birisi olan güzellik endüstrisine dönüş yaptık. Bu makalemizi okuyarak; güzellik markalarının, maillerin konu satırlarını kullanarak, nasıl daha fazla satışa kapı araladıklarını bulgularımızda göreceksiniz.MetodolojiAraştırmanın başında, tanınmış güzellik markalarını seçtik ve onları bir excel çalışma sayfasına aktardık. Excel dosyamız; toplam e-mail sayısının yanı sıra, şirket ismi, kampanya bilgileri ve konu satırlarını içermektedir

beauty email subject line research
(Şekil 1- Güzellik endüstrisindeki e-mail satırı çalışmamızın en başında yer alan excel çalışma sayfası)

Daha sonra, bu markalardan güzellik unsurları içeren e-mailler alabilmek için onların web sayfalarına abone olduk ve 10 günlük bir süre içindeki gelen kutumuzda olan hareketliliği gözlemledik.BulgularYerleşik yeni aboneleri için güzellik markalarının, nasıl e-mail konu satırları kullandıklarını ortaya koymamızı sağlayan, toplamış olduğumuz verileri analiz ettik. Ayrıca e-mail konu satırı oluştururken, şirketlerin sadık kaldığı genel bir yöntem varsa bunları da dikkate aldık.Güzellik markalarının Hoşgeldiniz E-maillerindeki Konu SatırlarıAnaliz ettiğimiz markaların %80’inden “hoş geldiniz” e-maili aldık ve bu firmaların yarısı da bunu bir kaç maille serileştirdi.Aşağıdaki örnekte; OLAY markasının yeni üyesine göndermiş olduğu “hoş geldiniz” e-maili verilmiştir. Ayrıca mail içeriğinde üyelik işlemi için teşekkürün yanı sıra ilk özel tekliflere de yer vermişlerdir. E-mailin konu satırı firmanın mail içeriğini tam olarak yansıtmaktadır. Bu arada örnekteki konu satırından anlaşıldığı üzere içerik kişiselleştirilmiş, yani şirket direk olarak üye adına yer vermiş. 

welcome email example
(Şekil 2- OLAY markasından ilk hoş geldiniz E-maili)

Şirketin ikinci e-maili, ‘’kullanıcılar üyeliğin faydalarından nasıl yararlanabilirler’’ daha çok ondan bahsetmektedir. Marka, cilt bakımı uzmanlarının tavsiyelerini üyelerine önermiş ve ayrıca markanın ürünlerini kullanan müşterilerinin deneyimlerini de paylaşmış.

welcome email example
(Şekil 3 – OLAY markasından ikinci hoş geldiniz e-maili)

Üçüncü e-maillerinde, şirket e-maile değer katmaya çalışmış ve müşterilerine özel kişiselleştirilmiş bir teklif hazırlamış. Marka kişisel bir cilt bakım planı oluşturmak için üye kişisinden bir selfi göndermesini talep etmiş.Üyeler e-mailde ne olup olmadığını öğrenmek için e-maili açmak zorunda bile değildirler. Onlar için sadece konu satırına anlık bir bakış, yeterli gelmektedir.

welcome email example
(Şekil 4- OLAY markasından Üçüncü Hoş geldiniz E-maili)
Güzellik Markalarının E-maillerindeki Konu Satırı UzunluğuAraştırmalar, kullanıcıların daha çok konu satırlarında 6 -10 arasında kelimeden oluşan e-mailleri okuma eğiliminde olduklarını göstermektedir. Çalışmamızdaki firmaların %70’i bu kurala sadık kalmış ve konu satırlarını o sayı oranında limitlemişlerdir.beauty email subject line length
(Şekil 5- Güzellik endüstrisindeki E-mail konu satırı uzunlukları)

Yine de 10 kelime her zaman mesajları aktarmak ve kullanıcıları e-mailleri açma konusunda teşvik etmek için yeterli olamamaktadır. Bu durumda ön izleme oluşturmak için yazılmış bir e-mail konu satırı, yalnızca pazarlamacılar için değil aynı zamanda üyeleriniz içinde yararlı olabilir. İstatistikler; ön izleme ile bağlanmış bir konu satırının e-mailin gösterimini %30 oranında güçlendirdiğini göstermektedir. Çünkü bu şekilde okuyucular gelen kutusuna üstün körü bakarken, e-mail içeriği ile ilgili mümkün olduğu kadar bilgiye sahip olacaktır.Çalışmamız, güzellik markalarının %60’ının e-maillerinde konu satırlarını bir takım ön izleme yazısı ile uzattığını göstermektedir .

beauty email subject line examples
Examples of beauty email subject lines connected with the preheader text

Güzellik Markalarının E-maillerindeki Konu Satırı TeknikleriAraştırma ortaya koymuştur ki, güzellik markaları bir kampanya konu satırı oluşturken, genel olarak onu kişiselleştirmiştir. O yüzden bize gelen e-maillerin %33’de konu satırında ismimize yer vermiştir. E-maillerin %27’sinde konu satırları FOMO(Fear of Missing Out: Fırsatı Kaçırma Korkusu) içerirken, %20’si merak içeriklidir.

beauty email subject line techniques
(Şekil 7- Güzellik markalarının e-maillerinde kullandıkları konu satırı teknikleri)

SonuçÖzet olarak , çalışmamız aşağıdaki bulguları açığa kavuşturmuştur:

  • Çalışmaya konu olan güzellik markalarının %50’si e-mail konu satırında 6-10 arasında kelime tercih etmektedir ;
  • Güzellik markalarının %60’ı e-mail konu satırlarında ön izleme konu başlığından yararlanmıştır;
  • Araştırma konu olan güzellik şirketlerinin %80’i konu satırında kişiselleştirme kullanmıştır.

Umarız çalışma bulgularımız, size kazandıran konu satırları oluşturmanız için faydalı olacaktır. Bunun için hayal gücünüzü sürekli açık tutun ve SendPulse’dan yararlandığınız çalışmalarınızda A/B Testini kullanmayı unutmayın!SendPulse YouTube kanalından en iyi şekilde oluşturulmuş konu satırı uygulamalarımızı mutlaka izleyin:

Yayın tarihi:

13 Ara. 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 0/5
Toplam Oy Sayısı: 0
Paylaş:
Twitter