Pazarlama ve Satış

E-ticaretle İlgili Dikkat Çeken 10 İstatistik

1 minute

E-ticaretle İlgili Dikkat Çeken 10 İstatistik

İstatistikler bazen bir şeyleri çarpıtmak ya da yalan söylemek için kullanılsa da istatistikleri herkes sever. Neler olup bittiğini, nasıl bir süreç geçirdiğimizi görmek her zaman için bizi mutlu eder. İstatistikler aynı zamanda yapacağınız iş ya da planınız için ilham verir, sizi yönlendirir. E-ticaretle ilgili bizim dikkatimizi çeken ilham verici istatistikleri sizinle paylaşmak istedik.

1) CMS Connected’da yayınlanan bir araştırmaya göre B2B e-ticaretin, 2020’de B2C’yi geride bırakarak 6,7 trilyon USD’ye ulaşması bekleniyor.

2) Wolfgang Digital’in yaptığı araştırmaya göre, e-ticaret sitelerinin trafik kaynaklarının %43’ünü Google aramaları oluştururken, %26’sı Google Adwords üzerinden geliyor.

3) Custora’nın yaptığı araştırmaya göre, e-ticaret sitelerinde satışa dönüşen en büyük 3 trafik kaynağını %22 ile organik, %20 ile e-posta, %19 ile CPC oluşturuyor.

4) Adobe’un e-ticaret kullanıcı davranışları üzerinde yaptığı araştırmaya göre, kullanıcıların %39’u e-ticaret sitesi yavaşsa etkileşimi durdurmayı tercih ederken, %38’i sitenin tasarımı kötüyse alışveriş yapmaktan vazgeçtiklerini belirtiyor.

5) GE shoppers research study araştırmasına göre e-ticaret sitelerinden alışveriş yapanların %81’i alışveriş yapmadan önce ürünü online olarak araştırıyor.

6) UPS’te yayınlanan bir araştırmaya göre, e-ticaret sitelerinde alışveriş yapanların %70’i eğer satın almayla ilgili son karar aşamasındaysa ürün görsellerini detaylı olarak inceliyor ve/veya “zoom”luyor.

7) Internet Retailer’ın yayınladığı araştırmaya göre Amerika’daki Top 1000 e-ticaret sitesinin %58’i hoş geldiniz e-postası gönderiyormuş. Ve gönderenlerin tamamı olumlu geri dönüş aldığı kanaatinde. Hoş geldiniz e-postası göndermek için neyi bekliyorsunuz?

8) Receiptful’un yaptığı araştırmaya göre, kullanıcıların %44’ü satın alma aşamasına geçerken karşılarına çıkan yeni ekstra ödemeler ya da kargo maliyetleri nedeniyle ürünü sepette bırakarak vazgeçiyor.

9) Monetate’in dünya e-ticaret siteleri üzerinde yaptığı araştırmaya göre, e-ticaret sitelerine gelen her 100 kişiden alışveriş yapanların sayısı 3 ile 4 arasında değişiyor.

10) Statista’ya göre, Apple bilgisayar kullanıcıları en değerli e-ticaret müşterileri. Apple kullanıcılarının sepet ortalaması 228 USD iken, Windows PC kullanıcılarının sepet ortalaması 187 USD.

Yayın tarihi:

1 Kas. 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 4/5
Toplam Oy Sayısı: 22

Paylaş:

Facebook Twitter