Uncategorised

E-posta Pazarlama Yaparken Uzak Durmanız Gereken 5 Şey

1 minute

E-posta Pazarlama Yaparken Uzak Durmanız Gereken 5 Şey

E-posta pazarlamanın çok verimli ve etkili bir dijital pazarlama aracı olduğundan bahsetmiştik. Çok etkili bir taktik olmasına rağmen eğer yanlış yapılırsa ya da uyulması gereken temel kurallara uyulmazsa, e-posta pazarlama ya bir işe yaramayacaktır ya da yeterince verimli olmayacaktır. E-posta pazarlamaya özellikle yeni başlayanların, uzak durması gereken 5 şeyi sizin için derledik.

1- İzinsiz Gönderim ya da Spam Yapılması

E-posta pazarlama yapabilmeniz için, öncelikle bir izinli ve onaylı bir abone listenizin olması gerekir. İzinsiz bir listeye gönderim yapmanız büyük bir ihtimalle sonuç vermeyeceği gibi, spam olarak addediliyor olmanıza yol açacaktır. Spam yapıyor olarak “damgalanmanızsa”, daha sonra izinli listeye bile gönderim yapsanız dahi, izinli gönderimin de işe yaramaması anlamına gelecektir.

Bilgi: İzinsiz gönderim yapmak aynı zamanda yasalarımıza göre yasaktır. Yasalara aykırı davrananlar ciddi para cezasına çarptırılmaktadır.

2- Alakasız İçerikler

İletişimin ana nüvesini oluşturan “içerik” konusu genellikle dijital pazarlamada ihmal edilen detaylardan biridir. Ancak konuyla alakasız içerikler göndermeniz, içeriklerin kalitesine gereken özeni göstermemeniz e-posta pazarlama çalışmalarınızı başarısızlığa uğratacaktır.

3- Stratejinizin Olmaması

Pazarlama aslına bakarsanız hem çok kolay, hem de çok zor bir alandır. Eğer bir planınız ya da stratejiniz yoksa, çok kolay gibi görünen bir iletişim çalışması dahi işe yaramayacaktır. E-posta pazarlama için de bu genel bilgi geçerli. Eğer bir strateji çerçevesinde e-posta pazarlama çalışmalarınızı yapmıyorsanız, büyük bir ihtimalle istenen sonucu alamayacaksınız.

4- Linklerin Eklenmemesi ya da Yanlış Adrese Yönlendirilmesi

E-posta pazarlamanın asıl amaçlarından biri de gönderdiğiniz e-postaların açıldıktan sonra müşterilerinizin web sitenize yönlendirilmesi. Bazı ürünlerinizde indirim kampanyanızın olduğu bir e-posta gönderdiğinizi var sayalım. Gönderdiğiniz e-posta abonenizin ilgisini çekti ve satın almak için o ürüne tıkladığında, ürünün sayfası yerine web sitenizdeki herhangi bir sayfaya giderse satın almaktan vazgeçme eğilimi gösterecektir.

5- Abone Listesinin Temizlenmemesi

E-posta listeniz doğal olarak, pazarlama süreçlerinizle beraber genişleyeceği gibi doğal olarak gönderim yaptığınız abonelerinizin bazıları da artık sizden e-posta almak istemeyeceğini belirtecektir. Listenizden çıkmak isteyen abonelerinize halen gönderim yapmaya devam ediyorsanız, büyük bir ihtimalle aboneniz “spam” tuşuna basacaktır. Öte yandan sizi rahatsız edici bir marka olarak addecektir ve bu da marka değerinize olumsuz yansıyacaktır.

Yayın tarihi:

15 Haz. 2017

tr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 0/5
Toplam Oy Sayısı: 0
Paylaş:
Twitter