E-posta Pazarlama

E-posta Pazarlamada Başarıya Ulaşmak İçin 3 Temel Anahtar

2 minutes

E-posta Pazarlamada Başarıya Ulaşmak İçin 3 Temel Anahtar

E-posta pazarlaması uzun süredir markalar için en iyi performans gösteren pazarlama kanalı olarak öne çıkıyor. Araştırma şirketi Aberdeen Group’un yaptığı araştırmada B2B ve B2C e-posta pazarlamacılarında kullanılan farklı yaklaşımları inceledi ve B2C pazarlamacılar için bazı önemli bulgulara ulaştı. Genel bulgu, e-postanın hem B2B, hem de B2C pazarlamacılarının ayrılmaz bir parçası olduğunu onaylıyor. B2B katılımcıların yüzde 95’i e-postayı pazarlama iletişimi için vazgeçilemez bir kanal olarak tanımlarken, B2C pazarlamacılardan yüzde 78’i en etkin ve özel dijital pazarlama yönteminin e-posta pazarlama olduğunu belirtiyor.

E-posta pazarlaması genel bir önceliğe sahipken, stratejiyi yönlendiren baskılar biraz farklı. B2B e-posta pazarlamacılarından %55’i, yıllık kurumsal gelir hedeflerini bir numaralı önceliğe oturtma gerekliliğini vurgularken, B2C e-posta pazarlamacılarından yüzde 71’i, pazarlama gelirinin ölçülmesinin önemli bir performans göstergesi olarak değer verdiğini kaydetti. Program hedefleri B2B ve B2C e-posta pazarlamacılarında farklılık gösterse de, başarıyı yakalamak için Aberdeen’in verilerinden de yararlanarak en başarılı e-posta pazarlamacılarının kullandığı ipuçlarını paylaşmak istedik.

1) Daha Büyük Getiri Sağlamak İçin E-posta Pazarlamasına Öncelik Verin

E-posta pazarlamasına öncelik veren B2C pazarlamacılar, öncelik vermeyen pazarlamacılara kıyasla %89 daha fazla gelir elde ediyor. Ayrıca pazarlama çalışmalarının merkezine e-posta pazarlamayı alan markalar, %167 daha yüksek bir e-posta açılma oranına ulaşırken, önemsemeyen markalara kıyasla 2,3 kat daha yüksek bir tıklanma oranına ulaşıyor. Bu rakamlardan hareketle e-posta pazarlama programa öncelik vermek başarıya ulaşmanız için önemli faktörlerden biri anlamına geliyor.

2) Başarı İçin Veri Odaklı Kampanyaları Entegre Edin

E-posta pazarlamanın sağladığı en büyük avantajlardan biri de ölçümlenebilmesi. Kampanya başladığı andan itibaren sürekli veriler oluşur ve etkiler ölçümlenebilir. E-posta pazarlamayla ilgilenen pazarlamacılar, kampanyalarının başarısı için farklı formüller test edip en uygununu bulmakla meşguldür. Ellerindeki veriler sayesinde e-posta pazarlamacıları, tekrarlanabilir süreçler ve kişiselleştirilmiş kampanyalar geliştirmekte daha etkin formüller bulur. Yine Aberdeen’in yaptığı araştırmaya göre pazarlamacıların %59’u kampanyaların sonuçlarını veri odaklı yaklaşımla etkili biçimde çoğaltabileceklerini belirtiyor.

3) Kişiselleştirme ve Segmentasyon

B2B pazarlamacıların %55’i, B2C pazarlamacıların ise %69’u müşterilerinin beklentileri ile tutarlı, alakalı, kişiselleştirilmiş e-posta gönderiminin başarlarını etkilediğini düşünüyor. B2B e-posta pazarlamacılarından %63’ü, gereksiz “gürültücü” e-posta pazarlama kampanyalarından kaçınmak için; pazarlama çabalarını sektör, bölge, konu veya dikey olarak segmentlere ayırıyor.

Özetle, e-posta pazarlamasına öncelik veren kuruluşlar açıkça daha fazla başarıya, müşterinin katılımına ve kalıcılığa ulaşabiliyor. Doğru yapıldığında e-posta pazarlama, şirketlere büyük avantajlar sağlar ve belirgin bir etkisini görür. Başarıya ulaşan bir e-posta pazarlama programı yönetmek ve geliştirmek için SendPulse gibi güvenilir bir ortak bulmayı hedeflemelisiniz.

Yayın tarihi:

17 Eki. 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 0/5
Toplam Oy Sayısı: 0

Paylaş:

Facebook Twitter