Uncategorised

E-posta Pazarlama Şirketi Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 3 Detay

2 minutes

E-posta Pazarlama Şirketi Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 3 Detay

E-posta pazarlamanın sizin pazarlama planınıza artı değer katacağınıza inandınız ve yardım almaya hazır olduğunuza karar verdiyseniz, öncelikle nasıl bir yardım alacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Tüm e-posta pazarlama programınızın geniş kapsamlı denetimini yönetecek birisiyle mi çalışacaksınız yoksa sadece metrikleri analiz etme, müşteri yanıt oranını geliştirme ve e-posta şablonlarını iyileştirme gibi konularda size dışarıdan asistanlık yapacak birisiyle mi?

Nereden başlamanız gerektiğinden emin değilseniz, kendinize ortak seçerken öncelikle e-posta pazarlama programınızın temel direğini oluşturan strateji konusu üzerinde durmalısınız. Yeni bir ortakla çalışmak, size e-posta pazarlama stratejiniz konusunda yeni bir bakış açısı kazandırabilir. Düzgün bir e-posta stratejisi kurmak için e-posta pazarlama süreci içinde yaşadığınız günlük zorluklardan biraz olsun uzaklaşarak, tüm e-posta pazarlama programınızı kapsamlı bir şekilde yeniden gözden geçirmeniz gerekir. Bu nedenle potansiyel şirketlerle ilişkilerinizi değerlendirirken, bazı ana kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu kriterler, uzmanlık alacağınız doğru ortağı bulmanızda yardımcı olacaktır.

Araştırma yapın ve ne istediğinizi bilin

E-posta pazarlama programınızın zayıf ve güçlü yönlerini belirlemekle işe başlayın. Eğer programınız için öncelikli hedeflerinizi belirlemediyseniz, amaçlarınızı mutlaka saptayın. Örneğin ”yüzde X açılma oranı elde edeceğim” gibi kriterler belirleyebilir, kendinize ”web sitesinin trafiğini yüzde Z oranında arttıracağım” gibi bir takım başarı ölçütleri koyabilirsiniz. e-posta pazarlama hedeflerinizi açıkça belirlemezseniz, müşterilerle çalışırken çok sayıda aksaklık yaşayabilirsiniz. Yürüttükleri e-posta pazarlama kampanyası sonucunda, ne hedeflediğini bilmeyen çok sayıda yönetici var. Eğer siz ya da ana personeliniz, e-posta pazarlama programınızın ana hedefleri konusunda hiçbir şey söyleyemiyorsanız, kesinlikle desteğe ihtiyacınız var demektir.

Strateji kurma odaklı bir e-posta pazarlama projesinin ilk etapları, seçtiğiniz firmayla birlikte yakalayacağınız genel atmosferi belirleyeceği için çok önemlidir. Eğer tam olarak ne istediğinizi bilmiyorsanız, hayal kırıklığına uğramaya hazır olun. Özellikle e-bülten görünümü, frekans kuralları, iç kurallar ve prosedürler gibi derinlemesine incelenmesini istediğiniz bazı spesifik alanları iyi belirleyin. Böylelikle çok daha fazla geri dönüş alırsınız.

Referans alın ve itibara önem verin

Doktorunuzu, avukatınızı ve muhasebecinizi nasıl seçiyorsanız, sektörde yarattığı itibara bakarak e-posta pazarlama çözüm ortağınızı da seçebilirsiniz. Bu nedenle konuştuğunuz firmalardan çok sayıda müşteri referansı almaya çalışın. Bunu, sadece diğer müşterilerin onlardan ne kadar memnun kalıp kalmadıklarını öğrenmek için değil, destek alacağınız firmanın diğer önemli alanlarda size ne gibi ekstra avantajlar sağlayacağını anlamak için de yapmanız gerekir. Böylelikle birlikte çalışacağınız ortağınızı ne kadar denetlemeniz gerektiğini ve ortağınızın e-posta dağıtımı yapıldıktan sonra genel olarak nasıl bir tutum izlediğini de öğrenebilirsiniz. Özellikle strateji ortaklarınızın size sundukları önerilerde önceden ne kadar başarılı olduklarını mutlaka araştırmanız gerekir. Sonuçta ödediğiniz paranın doğru harcandığından emin olmalısınız

İyi bir proje için iyi bir firmayla çalışın

Genelde e-posta pazarlama konusunda deneyimli olduğu kanıtlanmış bir firmayla çalışmak en iyisidir. Geleneksel doğrudan pazarlama şirketleri bazı ilginç müşteri gruplandırmaları ya da müşteri kontak önerileri konusunda bazı ilginç teklifler sunsa da, genel olarak e-posta dağıtımı sırasında yaşanan sorunlarda ve başarılı yöntemler yaratmak konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmayabilirler. Hatta bunların bir çoğu, e-posta tasarımında ve kampanya yönetiminde uzman kişilerle çalışsalar da e-posta pazarlama dünyası konusundaki uzmanlıkları sınırlıdır. Bu nedenle seçeceğiniz firmanın sadece e-posta pazarlama konusuna odaklandığından ve bu işi en ince detaylarına kadar bildiğinden emin olun. Bu konuya mutlaka gerekli özeni gösterin ve sizin için en doğru ortağı bulun.

Sonuç olarak asıl ihtiyaçlarınızı belirlemeden, kurumunuz için neyin iyi olduğunu bilemezsiniz. Doğru adımları atmak ve doğru ortağı bulmak, tüm e-posta pazarlama programınızı olumlu etkileyecektir.

Yayın tarihi:

14 Haz. 2017

tr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 0/5
Toplam Oy Sayısı: 0
Paylaş:
Twitter