Uncategorised

E-posta Pazarlama Hakkında Yanlış Bilinen 4 Doğru

1 minute

E-posta Pazarlama Hakkında Yanlış Bilinen 4 Doğru

Bir e-posta kampanyası yürütürken dikkat edilen noktalar genellikle e-postaların tıklanma ve açılma oranları gibi istatiksel veriler olabiliyor. Elbette, sonuçların ölçülebilir ve kanıtlanabilir olması oldukça önemli. Fakat bunların yanında e-postalarla ilgili bazı kalıplaşmış çıkarımlar da yapılabiliyor. İşte, herkes tarafından yanlış bilinen 4 doğru.

1- E-postaların spam kutusuna gitmesinin tek sorumlusu e-posta servisidir

Başarılı bir e-posta iletimi 3 etkene bağlıdır: içerik, e-posta servisi ve diğer e-posta alıcılarının tepkileri. Bunlardan ilki e-postanızın içeriğidir. Eğer mesajınız sadece bir görselden oluşuyorsa ya da konu satırınız spam ile ilişkilendirilebilecek kelimelerden oluşuyorsa spama alınabilirsiniz. İkinci olarak, e-posta servisinizin denetimi önemlidir. Eğer e-posta kampanyalarınızı oluştururken illegal e-posta listelerine başvurursanız, bu durum IP itibarınızın zarar görmesine ve tüm mesajlarınızın spama alınmasına neden olabilir. Son olarak, eğer birçok alıcı e-postalarınızı spam olarak işaretlerse diğer alıcılar da mesajlarınızı spam kutusunda göreceklerdir. Dolayısıyla, yasal e-posta listeleri kullandığınızdan ve alıcılarınıza kaliteli içerikler yolladığınızdan emin olun.

2- E-posta sadece ticari amaçla kullanılır

E-posta ve e-posta pazarlama servisleri yaygın olarak e-ticaret ya da geleneksel ticaret markaları için kullanılır bu doğru ancak bu markalar ya da kurumlar sadece ticari amaçla e-posta göndermezler. E-posta aynı zamanda dünyanın en etkili ve en yaygın yazılı haberleşme aracıdır. Bu yüzden markalar e-postayı aynı zamanda, müşterilerini, paydaşlarını, çalışanlarını herhangi bir önemli gelişme için kullanabilir.

3- İnsanlar uzun e-postaları okumayı tercih etmez

Her ne kadar kısa ve öz bir şekilde oluşturulmuş e-postalar daha kolay bir şekilde okunuyor olsa da araştırmalar, bilgi almakla ilgilenen kişi için metnin uzunluğunun önemli olmadığını belirtiyor. Dolayısıyla önemli olan nokta e-postanızın içeriğinin kaliteli ve ilgi çekici olabilmesidir.

4- İnsanlar hafta sonları e-posta okumaz

Akıllı telefonların hayatımızın önemli bir parçası haline gelmesiyle birlikte insanlar e-postalarını artık çok daha kolay ve hızlı bir şekilde kontrol etmeye başladılar. Burada gözden kaçırmamanız gereken nokta ise yollayacağınız e-postaları, doğru bir şekilde görüntülenebilmeleri açısından mutlaka mobil cihazlara göre uyarlamanız gerektiği. Buna ek olarak göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer önemli mesele ise e-postalarınızı yollamak için doğru zamanı seçmeniz gerektiği. Her ne kadar hafta sonları, insanların e-postalarını okumaları için vakit ayırmayacakları düşünülse de pek çok araştırma, haftasonlarında da en az haftaiçi kadar e-posta okunduğunu ortaya koyuyor.

Yayın tarihi:

21 Haz. 2017

tr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 0/5
Toplam Oy Sayısı: 0
Paylaş:
Twitter