Uncategorised

E-posta Listenizi Oluşturmak İçin 5 Kolay İpucu

2 minutes

E-posta Listenizi Oluşturmak İçin 5 Kolay İpucu

İnsanların e-posta adreslerini paylaşırken ne kadar dikkatli davrandıklarını düşünürsek birçok işletmenin mevcut ya da potansiyel müşterilerin e-posta adreslerine ulaşabilmelerinin neden bu kadar zor bir durum olduğunu anlayabiliriz. Fakat e-posta listeleri pazarlama dünyasında oldukça büyük bir öneme sahip. İşletmelerin ürün ve hizmetlerini pazarlayabilmeleri adına e-posta listelerini genişletmeye ihtiyaçları var. Eğer siz de e-posta listenizi genişleterek işinizi büyütmeyi hedefliyorsanız müşterileriniz için çok daha cazip fırsatlar sunmalı ve gönüllü bir şekilde iletişim bilgilerini vermeye teşvik etmelisiniz. Bunun için müşterilerinize doğru ve stratejik hamlelerle yaklaşmalısınız. İşte e-posta listenizi oluşturmak için izlemeniz gereken 5 kolay yol.

1- Web Sitenizi Güçlendirin

Her şeyden önce, açılış sayfanıza ziyaretçilerinizin e-postalarını talep eden bir opt-in formu ekleyerek kolayca kaydolmalarını sağlayın. Bu şekilde, ziyaretçilerinizle düzenli olarak iletişim kurabilmeniz için gerekli ilk adımı gerçekleştirmiş olursunuz. Ayrıca, ziyaretçi analizlerini göz önünde bulundurarak, en çok ziyaret edilen sayfaları belirleyebilir ve bu sayfalara da opt-in formları ekleyebilirsiniz. Fakat yine de, rahatsız edici derecede fazla kayıt formu eklememeye özen göstermenizde fayda var. Son olarak, web sitenize giriş için e-posta adresi gerektiren bir üye bölümü ekleyerek bu alandaki içeriğe erişmek isteyen insanların gönüllü bir şekilde e-posta adreslerini vermeleri sağlayabilirsiniz.

2- Perakende Satış Mağazalarınızda Teşviklerde Bulunun

Satış noktalarınızda sunacağınız hediye çeki, özel bir doğum günü hediyesi ya da düzenleyeceğiniz bir yarışma müşterilerinizin e-posta adreslerini vermeleri için oldukça teşvik edici olacaktır. Aynı zamanda, kiosk tabletlerden faydalanarak işletmenize gelen müşterilerinizin e-posta adreslerine de ulaşabilirsiniz. Son olarak, müşterilerinize ödeme sırasında herhangi bir teklif almak için kaydolmak isteyip istemediklerini sorabilir ve e-posta adreslerini isteyebilirsiniz. Böylelikle, bir sonraki alışverişleri için bir indirim kodu ya da kupon elde etmelerini sağlayabilirsiniz.

3- Sosyal Medyadan Yararlanın

Günümüzde insanların sosyal medya platformlarında ne kadar fazla vakit geçirdiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu platformları da pazarlama stratejinizin bir parçası olarak kullanabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınız aracılığıyla e-posta listenizi kolay bir şekilde genişletebilmeniz mümkün. Bunun için;
– Facebook sayfanıza bir CTA kayıt butonu yerleşirin.

– Twitter bionuza e-posta kayıt formu linkinizi ekleyin.

– Facebook’ta zaman tüneliniz üzerinden e-posta kaydı gerektiren teklifler sunun.

– LinkedIn’de e-posta kayıt sayfanıza bağlanan bir blog gönderisi oluşturun.

4- Hedeflenen Kitleye Göre İçerik Yaratın

Müşterilerinizin blogunuzdaki içeriğe dair e-bültenler alabilmeleri için üye olmalarını sağlayabilirsiniz. Oluşturduğunuz içerik, müşterilerinizin ilgi ve isteklerine dayalı olarak çeşitli ipuçları ve tavsiyeler içerebilir. Ayrıca, e-bülteninizin alt kısmına bir “Abone Ol” butonu ekleyebilirsiniz. Böylelikle, müşterilerinizin kolay bir şekilde e-posta listenize dahil olmalarını sağlayabilirsiniz. Bunun yanında, eğer bir e-bülten yaratmakla uğraşmak istemiyorsanız, hedef kitlenizi bilgilendirecek ve işletmenizin belirli bir endüstrideki önder marka olarak öne çıkarabilecek bir e-book oluşturmayı düşünebilirsiniz. Ardından web sitenizde bir link paylaşarak indirmek isteyen müşterilerinizden e-posta adreslerini vermelerini isteyebilirsiniz.

5- Bir Etkinliğe Ev Sahipliği Yapın

Bir etkinliğe,özel bir konferansa, eğitim amaçlı yapılan bir panele ya da webinara ev sahipliği yaparak katılımcılarınızdan, katılım karşılığında e-posta adreslerini isteyebilirsiniz. Aynı zamanda, başka iş paydaşlarınızdan herhangi biriyle birlikte yapacağınız etkinlikler de e-posta listenizi çok daha hızlı bir şekilde büyütmenizi sağlayacaktır.

Yayın tarihi:

10 Tem. 2017

tr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 0/5
Toplam Oy Sayısı: 0
Paylaş:
Twitter