E-posta Pazarlama

E-posta Gönderim Oranını Arttırmak İçin Dikkat Etmeniz Gereken 6 İpucu

2 minutes

E-posta Gönderim Oranını Arttırmak İçin Dikkat Etmeniz Gereken 6 İpucu

E-posta pazarlamada başarılı bir çalışmadan bahsetmek istiyorsak, başlangıç aşamasında önemli KPI’lardan biri de gönderim oranlarının yüksek olmasıdır. Ne kadar fazla e-posta kutusuna mesajınızı ulaştırabiliyorsanız ve spam ya da blokaja uğramıyorsanız önemli bir eşiği aşmışsınız demektir. Bununla birlikte e-posta gönderim oranınızı artırmak ve geliştirmek için yapabileceğiniz bazı şeyler de vardır.

1- Nerede Durduğunuzu Bilin

Öncelikle mesajlarınızın, alıcıların gelen kutusuna düşüp düşmediğini anlamanız gerekir. Bunun için yapılan ölçümler doğrultusunda bounce logları(geri dönen mesajların kaydı) araştırmalı, e-posta gönderimleri konusunda hizmet aldığınz çözüm ortağınızın bu konudaki bilgisini ve bağlantılarını kullanmalısınız.Ayrıca ana servis sağlayıcılarında adresleri olan ve e-postalarınızın ulaşıp ulaşmadığı konusunda sizi bilgilendirebilecek servislerden de yardım alabilirsiniz. Dijital pazarlama ekibinizin ya da yazılımınızın, sizin için hazırladıkları kampanya raporlarında yer alan ‘e-posta gönderim’ ölçümlerine tek kaynak olarak almayın. Çünkü bazen bu raporlarda, filtrelenen ve bloke edilen e-postalar hesaba katılmayabiliyor. Ayrıca açılma ve tıklama oranlarına bakarak da bazı ipuçları elde edebilirsiniz. Eğer açılma oranınız ortalama yüzde 30 civarındaysa ama bu oran, Hotposta adreslerinde 0’a düşüyorsa, gerçek bir e-posta gönderim sorununuz var demektir.

2- Başarılı Yöntemleri Deneyin

E-postaların iletilmesi, başlı başına karışık bir başlıktır. Bu konuda yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri de başarılı e-posta pazarlama yöntemlerini uygulamaya sokmaktır. İşte yapmanız gerekenler:

  • İyi korunmuş ve temiz bir listeniz olduğundan emin olun. Hard Bounce’ları listenizden çıkarın.
  • Sadece sizden e-posta almak için talepte bulunanlara e-posta gönderin ve onlara aktif bir üyelikten çıkma linki sunun.
  • Antispam yasalarına uyun.
  • Alıcılarınıza kabul edilebilir bir e-posta gönderim sıklığında, onları ilgilendirecek e-postalar gönderin.

3- Kimliğinizi Doğrulayın

Sektördeki spam sorunlarının çözülmesinin ve yasal mesajların ‘gelen’ kutusuna ulaşmasının bir yolu da e-posta doğrulamasıdır. Kimlik denetiminin amacı, alıcıların ‘gelen’ kutularının anahtarını elinde tutan ISP’lerle bağlantıya geçmek ve kimliği doğrulamaktır. Sürekli gelişen ve giderek daha çok benimsenen bu kavram, aşağıdaki kriterleri amaçlamaktadır.

  • Alıcıların, var olmayan birisinden gelen e-postaları reddetmesini ve tespit etmesini sağlamak.
  • Ayrıca yasalara uyan markaları kötü tanıtarak, elektronik dolandırıcılık yapan sahte pazarlamacıları engellemek.
  • E-posta kullanıcılarının, onlara gönderilen e-postaların yasal olduğuna inanmasını sağlamak.

Kimlik doğrulama sürecini uygulamaya geçirmek için, IT departmanınızdan ya da dijital pazarlama ortağınızdan yardım almanız gerekebilir. Bununla birlikte ISP’lerin kimlik denetimi yapılmış e-postaları olumlu bir işaret olarak kabul ettiği ve diğerlerine oranla, kimlik denetimi yapılmış e-postaların alıcıya ulaştırılma olasılığının daha yüksek olduğu düşünülürse, bunun için harcadığınız çabaya değer.

4- İçeriği Değerlendirin ve Spam Şikayetlerine Engel Olun

Eğer e-postanız herhangi bir spamle ortak özelliklere sahipse, filtrelenme ve spam olarak bloke edilme riski taşıyor demektir. Peki, içeriğinizin spam gibi göründüğünü nasıl anlarsınız?Pek çok e-posta pazarlama platformu bunu size otomatik olarak hazırladığınız e-postada söyleyecektir. Siz de e-posta pazarlama ortağınızdan ya da servisinizden sizi riskli kelimeler, cümleler ve e-posta kodlaması konusunda uyarabilecek araçlar sunmasını isteyin.

5- Güçlü Bir Kodlamanız Olsun ve Onu Koruyun

İzin alınarak gönderilen e-postaların spam filtrelerine takılmasının en büyük sebepleri arasında, asıl içerikten farklı olarak, HTML kodlamasının zayıf olması gösterilir. Bu nedenle e-posta kodunun kalitesi ve HTML kodlama standartlarıyla uyumlu olması önemlidir. Eğer bu sorun yüzünden e-posta gönderim sorunları yaşamak istemiyorsanız, HTML kodlarınızı sık aralıklarla gözden geçirin.

6- Düzenli Olarak Değerlendirme Yapın

E-postaların iletilmesi konusunda yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri de, dijital pazarlamanın başarılı yöntemlerini sergilemek ve uygulamaya geçirmektir. İyi korunmuş ve temiz bir listeniz olduğundan, sürekli geri dönen e-postaları veri tabanınızdan çıkardığınızdan, alıcılarınıza çalışan bir üyelikten çıkma süreci sunduğunuzdan, antispam yasalarına uyduğunuzdan ve kabul edilebilir bir e-posta gönderim sıklığınızın olduğundan emin olun.

Yayın tarihi:

11 Eki. 2017

tr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 0/5
Toplam Oy Sayısı: 0
Paylaş:
Twitter