E-posta Pazarlama

Doğum Gününde Abonelerinizi E-mail Pazarlamayla Nasıl Tebrik Edersiniz?

4 minutes

Doğum Gününde Abonelerinizi E-mail Pazarlamayla Nasıl Tebrik Edersiniz?

Herkes doğum günlerini sever. Bugün kutlamak, özel hissetmek ve doğum günü hediyelerinin tadını çıkarmak için uygun bir gün. Şirketler, izleyicileri ile bağlantı kurmak, birkaç çeşit kelime göndermek ve hizmet ve ürünlerini hatırlatmak için doğum günü e-mailleri kullanıyor.Bu girişte, abonelerinizin gelen kutularına bir doğum günü partisi vermek için e-mail pazarlama yordamınızı nasıl kullanacağınızla ilgili birkaç ipucu topladık.

Doğum günü e-maili nedir?

Doğum günü e-maili, kullanıcının doğum günü olarak bahsettiği tarihe göre tetiklenen bir mesaj türüdür. Bu mesajlar abonelere doğum günlerinde veya etkinlikten bir süre önce otomatik olarak gönderilir.Salesforce , pazarlamacıların% 73’ünün doğum günü e-maillerini çok etkili veya etkili bulduğunu bildirmektedir. Bunun da ötesinde, doğum günü e-maillerini, e-mail pazarlama başarısını elde etmek için gerçek bir tatlı nokta olduğunu kanıtladı. Evet, Pazarlama E-mail Tetikleyici Raporu, örneğin, doğum günü e-maillerinin neredeyse iki kat daha fazla açıldığını ve her zamanki (BAU) kampanyaları olarak işe kıyasla benzersiz tıklamaların olduğunu ortaya koyuyor

Doğum günü email kampanyaları vs. Genel Kampanyalar

birthday email compared to bau
Kaynak: Yes Marketing’den Nihai Tetikleyici Raporu

Hayat kurtarıcı bir e-mail pazarlama olmanın yanı sıra, mutlu yıllar e-maili göndermek şunlarda yardımcı olur:

  • geliri artırmak. Experian’a göre , doğum günü e-mailleri, düzenli tanıtım kampanyalarına kıyasla% 342 daha fazla gelire sahip.
  • markanın itibarını artırmak. Kullanıcının özel gününde bir e-mail göndermek, hedef kitlenize alakalı bilgilerle ulaşmanızı ve şirket-müşteri tahvilini beslemenizi sağlar.
  • etkin olmayan aboneleri uyandır. Doğum günü e-mailleri yüksek oranda kişiselleştirildiği için, engellenmemiş kullanıcılar bile kişisel verilerine göre uyarlanmış bir e-mail almaktan memnuniyet duyar.

Ancak, sevimli ve esprili doğum günü dileklerini beklemeye başlamadan veya kitleniz için bir doğum günü e-maili oluşturmadan önce, kullanıcıların doğum tarihlerini toplamalısınız. Bunu yapmanın en yaygın yollarına bir göz atın.

Doğum günü e-mailleri için kullanıcı verileri nasıl toplanır

Abonelik formu ile

Kullanıcılardan doğum tarihlerini kayıt aşamasında belirtmelerini isteyin. Abonelik formunukolay ve kısa tutmayı unutmayın . Bu yolla, doldurulacak çok fazla bilgi nedeniyle potansiyel abonelerinizin kayıt işleminden çıkmasını önlersiniz.Köpek maması ve doğum günü pastası yapan ve satan ünlü mağaza olan The Dog Bakery, bu kurala uyuyor ve kullanıcıların özel teklifleri içeren e-maillere kaydolurken evcil hayvanın doğum tarihini belirttiklerini söylüyor.

birth request in subscription form
The Dog Bakery’den doğum talebi tarihine sahip abonelik formu

Düzenli bir e-mail ile

Aboneleri kişisel eylem vermesi için kişisel verileri paylaşmaya teşvik etmek için ayrı bir e-mail hazırlayın. Örneğin Gerçek Citrus, e-mail pazarlama stratejilerinde bu mesajı kullanır .

birth request in email
True Citrus’tan doğum tarihini belirtmek isteyen e-mail

CTA’yı tıklattıktan sonra, bir abone, elbette, ad, gönderim adresi ve doğum günü gibi gerekli bilgileri girebilecekleri tercih merkezine gider.

email preference center
Gerçek Citrus tercih merkezi

Dolayısıyla, abonelerinizin doğum tarihlerini parmaklarınızın ucunda tuttuğunuzda, doğum günü e-mail pazarlamanız için bu bilgiyi nasıl kullanacağınızı merak edebilirsiniz. Müşterinin özel bir günü için harika bir doğum günü e-maili oluşturmanız için topladığımız fikirlere göz atın.

Doğum günü e-maili fikirleri

Doğum günü e-maili konu satırı oluştur

Konu satırı, kullanıcının e-mailini açmasını veya geçmişe kaydırmasını sağlayan şeydir. Bu nedenle, bir aboneye e-mailinizin doğum günü hakkında olduğunu bildirmek için konu satırını kullanmaktan çekinmeyin. Abonenin adını, özel teklifinizi belirtin veya e-mailinize dikkat çekmek için Unicode simgelerini kullanın .

birthday email subject lines
Doğum günü e-maili konu satırları

Bazı ikramlar hazırlayın

Doğum gününü düşünürken aklınıza gelen ilk şey nedir? Doğru, hediyeler. Abonelerinize – indirim, ikramiye veya ücretsiz gönderim – sunma konusunda hoş teklifler verin.Örneğin Antropoloji, doğum günlerinde, siparişlerini% 15 indirim ve ücretsiz gönderim seçeneği ile tebrik etti.

happy birthday email
Antropoloji’den özel teklifler içeren doğum günü e-maili

Nintendo, sırayla, kullanıcının çevrimiçi mağazasında oyun oynamak için harcayabileceği bonus puanları sunarak bir doğum günü kişisini tebrik etti.

happy birthday email
Nintendo’dan bonus puanlı doğum günü e-maili

Önceden Doğum günü e-mail kampanyaları başlat

Bu çok özel vesileyle mutlu yıllar maili ile bir abone ulaşacak  tek firma olmadığınızı unutmayın. E-mailinizin diğerleri arasında kaybolmaması için, genellikle gerçek tarihten altı ay önce yarım doğum günü kampanyası oluşturun.Örneğin Boden, doğum günü e-mailini önceden gönderdi.  Doğum gününde bir aboneyi tebrik ettiler, bir hediye çeki sundular ve teklifin sona erdiği tarihi belirttiler.

happy birthday email
Boden’den önceden doğum günü e-posta kampanyası

Bedava sunun

Abonelerinizi ücretsiz bir hediye ile memnun edin. Bir şey için ödeme yapmak zorunda kalmadan bir hediye almaktan mutluluk duyarsınız — sadece mağazaya gelip hediyenizi kapın.Olive Garden, örneğin bir aboneye onlar kupon indirmek ve şirketin restoranlarından birinde bir serbest tatlı almak için sunulan bir iltifat doğum günü e-maili gönderdi.

birthday email example
Olive Garden’dan ücretsiz hediye ile doğum e-maili

Kutlamaya hazırlanmak için yardım

Menüye, kıyafete ve etkinliklere karar vermek, doğum günü planlama rutininin önemli bir parçasıdır. Dekorasyon fikirlerini, festival görünümlerini, eğlenceli aktiviteleri veya harika tarifleri önerin. Betty Crocker’ın yaptığı tam olarak bu. Şirket, bir doğum günü görevlisine nazik arzuları olan bir e-mail ve bazı harika parti ikramlarına ilham verecek bir dizi en iyi doğum günü tatlısı gönderdi.

birthday email example
Betty Crocker’dan tariflerle doğum günü e-maili

Mud Pie, sırayla, çocuklar için mükemmel bir B günü partisi düzenleyerek, kutlama için kıyafet ve dekorasyon fikirleri önerme konusunda ipuçları içeren bir e-mail gönderdi.

birthday email example
Mud Pie’den doğum günü rehberi

Dış tanıtımı düşünün

Abonelerinizi indirimler, özel teklifler ve doğum günlerinde ücretsiz gönderim yerine başka bir şeyle çevreleyin. Öncelikle satmaya çalışan bir pazarlamacı yerine, aboneleri önemseyen gerçek bir insan olduğunuzu göstermek için birkaç nazik sözle bir satır bırakın.Astley Clarke doğum günü e-mailini kontrol edin. Kampanyada, şirket satışları atladı ve bunun yerine aboneye mutlu yıllar dilekleri gönderdi.

birthday email
Astley Clarke’tan doğum günü e-maili

Bir dizi doğum günü e-maili gönder

Doğum gününün, şirketlerden gelen cazip avantajlarla dolu olduğu için kullanıcının gelen kutusu için yoğun bir zaman olduğunu unutmayın. Doğum günü e-mail kampanyanızı, tekliflerinizin çaba göstermeye değer olduğundan ve kullanıcılar onlara ulaşmadan sona ermediğinden emin olmak için bir diziye bölün.Örneğin Clinique tarafından yapılan bir doğum günü e-mail kampanyası, iki e-mailden oluşur. Şirket ilk e-maili, doğum tarihinin asıl tarihi ile birlikte özel olarak gönderir.

birthday email series
Clinique’den ilk doğum günü e-mail serisinin mesajı

İkinci e-mail, üç hafta sonra gelen kutusuna gelir – anlaşma bitmeden bir hafta önce. Şirket bağlantıyı izlemeye ve markanın en iyi satanları hakkında bir rehbere göz atmaya davet ediyor.

birthday email series
Clinique’den bir doğum günü e-maili serisinin ikinci mesajı

Yaratıcı ol

Kullanıcıların doğum gününü bir kenara attıysanız ne olur? Abonelerinizle birlikte şirketinizin doğum gününü kutlamayı düşünün. Neyse, bir kere de kuruldu. Örneğin Gerçek Citrus, kendi yıldönümlerini özel bir günlük satışla kutladı. E-mailde, şirket, kullanıcıların web sitesindeki her şeyden% 50 indirim almalarını sağlayacak bir promosyon kodu sağladı.

anniversary email
Gerçek Citrus’tan yıldönümü e-maili

Alternatif olarak, bir doğum gününü veya her hangi bir diğer doğum günü e-mail pazarlama rutininizdeki yıldönümü tarihini kullanabilirsiniz – e-mailiniz için haber kancası hazırdır.Örneğin Art.com, ünlü bir sanatçının doğum günü ile ilgili bilgileri kullanarak okuyucunun gözlerini e-maillerine yapıştırdı. E-mailleri, web sitesinde bulunan Picasso’dan ilham alan eserlerde indirim sunuyor.

happy birthday email
Art.com’dan ünlü bir kişinin doğum gününe özel e-mail

Bazı şenlikleri solumak için doğum gününüzdeki e-maillere ilham vermek ve abonelerinizi özel ve takdir etmek için yukarıda belirtilen fikirlerden ilham almaktan çekinmeyin. Doğum günü e-mail pazarlamacılığınızı sallamaya devam edin ve SendPulse’ı otomasyonu için kullandığınızdan emin olun !

Yayın tarihi:

20 Haz. 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 5/5
Toplam Oy Sayısı: 1
Paylaş:
Twitter