E-posta Pazarlama

Alfabe Kadar Kolay: B2B E-mail Pazarlama Örnekleri

3 minutes

Alfabe Kadar Kolay: B2B E-mail Pazarlama Örnekleri

Seçtiğiniz B2B kitlenizle iletişimin yolu, işlettiğiniz iş türüne ve e-mail pazarlama stratejinize bağlıdır. Bu yazıda, B2B şirketinizin diğer şirketlerle bağlantı kurmak için kullanabileceği e-mail türlerini sıralayacağız ve farklı şirketlerden bazı harika B2B e-mail pazarlama örnekleri göstereceğiz.

B2B e-mail pazarlaması nedir?

B2B veya Business to Business pazarlama, sıradan kullanıcılar yerine şirketler veya iş temsilcileriyle ilgilidir. Bu nedenle B2B e-mail pazarlaması, mesajını mantıklı bir şekilde başka bir işletmenin zamana, paraya ve o iş için önemli olan kaynaklara odaklanan ürünler satın almasına neden olacak şekilde biçimlendirmesi gerekir.B2B e-mail pazarlama stratejinizi tertiplerken , aşağıdaki adımlar göz önünde bulundurun:

  1. Tekliflerinizi ihtiyaç ve tercihlerine göre ayarlamak için müşteri profilinizi belirleyin.
  2. Kitlenizi dikey, satın alma geçmişine, boyutuna göre sıralamak ve kişiselleştirilmiş tekliflerle ulaşmak için segmentlere ayırın.
  3. Diğer e-mailleriniz için taktikleri seçebilmek için işletmenizin ölçülebilir hedeflerini seçin.
  4. E-mail pazarlama kampanyalarınızı, neyin ve ne zaman sunulacağı ile ilgili şablonlar oluşturacağınızı bilmek için önceden planlayın.

Şimdi rutininizde kolayca uygulayabileceğiniz B2B e-mail pazarlama örneklerine geçelim.

B2B e-mail örneği # 1. Yeni bir ürün veya servis güncellemesini duyurun

Yeni bir özellik başlatmanız veya mevcut bir servisi yükseltmeniz durumunda, yapmanız gereken ilk şey izleyicilerinizi bu konuda bilgilendirmektir. Aynı zamanda kendinizi hatırlatmanın, abonelerinize yeni işlevlerinizi denemelerini ve güncellemeleriniz hakkındaki düşüncelerini paylaşmalarını sağlamanın tam zamanı.Burada Mixpanel’den servis güncellemeleriyle ilgili bir e-mail var; Şirket, işletmelerin bunları deneyerek nasıl faydalanabileceği üzerine odaklanan tüm ana yenilikleri listeledi.

b2b email example about service updates
Mixpanel ürün güncellemeleri ile bir e-mail parçası

B2B e-mail örneği # 2. Yeni ortaklıklar ve ekip genişlemesi

Müşterilerinizi, önemli ekip değişiklikleri veya edindiğiniz yeni ortaklıklar hakkında bilgilendirin. Bu yeniliklerden heyecan duyduğunuzu söylemek bir şey; Ancak, müşterilerinizi de heyecanlandırmak için başka bir şey var. Yeni ortaklığın müşterileriniz için neden değerli olduğunu, yani işbirliğinizden nasıl faydalanacaklarını listeleyin. Bu şekilde, ürün veya hizmetinizin kalitesini ve müşterilerinizin deneyimini geliştirmek için sürekli çalıştığınızı gösterirsiniz.Örneğin, Email Monks, abonelerini yeni yöneticileri hakkında bilgilendiren bir e-mail gönderdi. Şirket ayrıca neden yeni bir Müşteri Başarısı Başkan Yardımcısı seçtiğini ve mesleki deneyimlerinin diğer şirketlerin büyümesine nasıl yardımcı olabileceğini belirtti.

b2b email example about new team memberEmailMonks’tan ekip değişiklikleri hakkında e-mail

B2B e-mail örneği # 3. Kişiselleştirilmiş güncellemeler gönderin

E-maillerinizi kişiselleştirerek müşterilerini önemseyen bir markanın itibarını oluşturun. Kullanıcılarınızın kişisel hesapları hakkında istatistikler, kredi puanları, sosyal medyadaki faaliyetler ve benzeri şeyler gibi önemli bilgiler edinin.Buffer’ın e-maillerinden birinde yaptığı şey. Şirket, hafta içinde sosyal medya paylaşımlarının performansı hakkındaki raporu kontrol etmek için aboneye teklifte bulundu.

b2b email with personalized updates
Buffer’dan kişiselleştirilmiş güncellemeler içeren e-mail

B2B e-mail örneği # 4. Etkinlik davetiyesi

Bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya karar verdiğinizde, davetiyeye bir e-mail ayırın . Ne tür bir etkinlik düzenleyeceğinizden, konuşmacıları tanıtacağınızdan ve bu etkinliğin katılımcılara sağladığı faydaları açıklayacağınızdan emin olun.Örneğin, Adestra, izleyicilere bir web seminerine davetli bir e-mail gönderdi, etkinliğin kesin bir tarihini ve saatini belirledi, konuşmacıları tanıttı ve müşterilere sosyal medyada bağlantı kurarak onlarla tanışmalarını teklif etti.

b2b email example with event invitation
Adestra’dan etkinlik davetiyesi e-maili

İşte MarketingProfs’tan başka bir B2B e-mail pazarlama örneği. Şirket, etkinlik davetiyesi e-mailini, kullanıcılara etkinliğe koda kaydetme sırasında ne kadar tasarruf edeceklerini bildirmek için eyleme geçirilebilir bir CTA ile tamamladı.

b2b email example with invitation
MarketingProfs’tan etkinlik davetiyesi e-maili

B2B e-mail örneği # 5. Popüler blog yazıları

Popüler makalelerinizi blogda haftalık veya aylık bir özet olarak gruplayın. Bu , e-mail pazarlamanızı ve SEO’yu etkili bir şekilde birbirine bağlamanıza yardımcı olur – web sitenize daha fazla ziyaretçi çeker ve ayrıca kullanıcıların gözlerini en son veya en popüler makalelerinizde tutarsınız.Örneğin, Email Monks, hoşgeldin e-mail dizilerinin bir parçası olarak popüler blog gönderilerinin bir listesini gönderdi.

email digest from b2b company
EmailMonks’tan aylık özet

B2B e-mail örneği # 6. Hoşgeldin yeni aboneler

Karşılama e-maili göndermek , potansiyel müşterilerinizle güvenilir bir ilişki kurmada çok önemli bir adımdır. Markanızın hemen ardından markanızı ve değerli işlevini tanıtmak için gönderin. Markanın ana içeriğini listeleyin, eğitimde yeni kullanıcıları keşfedin veya şirketinizin temel değerlerini tanıtın.ÖrneğinRocketbots kaydolurken yeni abonelerine teşekkür etti ve kullanıcıların mesajlaşma rutinlerinde uygulayabilecekleri platformun temel özelliklerini belirttiler.

welcome email from b2b company
Rocketbots’tan hoş geldiniz e-maili

İşinizi büyütmek, gelirinizi artırmak ve izleyicilerinizle güçlü ilişkiler kurmak için bu B2B e-mail pazarlama örneklerinden ilham alın. SendPulse’a güvenin ve kütüphaneden önceden hazırlanmış e-mail şablonlarını seçin veya hoş geldiniz e-mailleri göndermek, yeni özellikler duyurmak veya kullanıcıları barındırmakta olduğunuz etkinliklere davet etmek için kendi şablonlarınızı oluşturun.

Yayın tarihi:

16 Tem. 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 0/5
Toplam Oy Sayısı: 0

Paylaş:

Facebook Twitter