Pazarlama ve Satış

Anket E-mail Yarışması: Soru Sormanızın Süper Gücü

5 minutes

Bazen müşterileriniz hakkında bazı temel bilgilere sahip olmak yeterli olmayabilir. Diyelim ki yeni bir ürün getirmeyi planlıyorsunuz, ancak tedbirli davranmak ve en sadık müşterilerinizin önce ne düşündüğünü sormak istiyorsunuz. Veya normal pazarlama e-maillerinden ayrılmak ve yeni abonelerinizi biraz daha yakından tanımak istersiniz. Ne yaparsınız? Evet, doğru – anket e-mailleri gönderin.Bu girişte, anket e-maillerinin temellerini tartışarak, her şeyi güzel örneklerle ele alacağız.

Anket e-maili nedir?

E-mail anketleri veya anket e-mailleri, daha fazla analiz için veri toplamak amacıyla hedef kitleye gönderilen mesajlardır. Gerekli bilgiler sorular, anketler ve gerçek anketler yoluyla toplanabilir. Ankete katılanlar anketleri doğrudan e-mail yoluyla yanıtlayabilir veya web sitesine yönlendirilebilirler.Örneğin, bir restoran müşterilerin teslimat hizmetlerinin kalitesi hakkında ne düşündüğünü bulmak ister. Böylece son zamanlarda onlardan yemek sipariş eden müşterileri bölümlere ayırabilir ve seçilen bölüme bir e-mail anketi gönderebilirler. Bu şekilde restoran, hedeflenen kullanıcılardan geri bildirim alabilir ve müşteri memnuniyeti oranlarını tespit edebilir.

Anket e-mail tipleri

E-mail anketleri iki türe ayrılabilir: gömülü ve yönlendirme.

  1. Katıştırılmış veya satır içi anketlere-mailin içine eklenir, yani kullanıcılar geri bildirimlerini paylaşabilir, satın alma işlemlerini değerlendirebilir veya kısa e-mail gövdesindeki kısa soruları yanıtlayabilir. Aşağıdaki tür hızlı e-mail anketleri için kullanılır, ancak cevap sürecini mümkün olduğunca kolay ve zahmetsiz hale getirmek için yalnızca “evet-hayır” soruları içerdiğinden emin olun.
  2. E-mail yönlendirme anketlerigenellikle kullanıcıları e-mailden ayrı bir anket sayfasına veya bir açılış sayfasına yönlendiren bir bağlantı içerir. Abonelerinizden daha ayrıntılı bilgi toplamak için açık uçlu sorular içeren daha uzun anketler için bu yöntemi kullanın.

Anket e-maillerine neden ihtiyacınız var?

Anketler sunarak, markanıza olan bağlılığı artırır, müşteri ilişkilerini güçlendirir ve kullanıcıların geri bildirimlerinden ve fikirlerinden ilham alırsınız. Abonelerinize anketinizi tamamlamaları için bir indirim sunarak ve böylece kullanıcının girdisini takdir ettiğinizi göstererek gelirinizi artırabilirsiniz.

Anket e-mailleri en iyi yöntemler

Anket e-maillerinizi en iyi şekilde kullanmak için, aşağıda listelenen özelliklere uyduklarından emin olun:

  1. Zamanında. Çok sık anket e-mailleri göndermek bir aboneyi sıkabilir, sinirlendirebilir veya hatta tahriş edebilir. Bu nedenle , e-mail pazarlama takviminizi hazırlarken , kullanıcıların şirketinizle etkileşime girmekten hoşlanıp hoşlanmadığını analiz edebilmek için bir anketi dahil etmek için en uygun zamanı, örneğin bir satın alımdan veya bir etkinlikten sonra düşünün.
  2. Temizle. Anketiniz için sorular oluşturmak için basit bir dil kullanın, kullanıcıların kafasını karıştıramayacaklarını ve ne istediğinizi anlamalarını sağlamak için iş terbiyesinden kaçının.
  3. Hızlı. Anketinizin amacına, abonelerinizden hangi geribildirimde bulunmak istediğinize karar verin ve anketinizi olabildiğince kısaca bu hedeflere göre ayarlayın.
  4. Tamamlanması kolaydır. Müşteriler geri bildirimde bulunmaya açık olsalar bile, çok karmaşık anket prosedürü fikirlerini paylaşmalarına engel olabilir. Anketinizin 2 adımdan fazla olmadığından ve herhangi bir kayıt veya giriş gerektirmediğinden emin olun.

Tüm bu ilkeler açığa çıktıktan sonra, iyi bir e-mail anketi oluşturmaya ilişkin bazı ipuçlarına ilerleyebiliriz.

Anket e-maili nasıl yazılır

Hedeflerinize karar verin

Anket e-maillerinin ilk söylenmeyen kuralı kısa tutmaktır. Beceride uzmanlaşmak için anketinizle öğrenmek istediklerinizi belirlemelisiniz. Kendinize cevap vermek isteyeceğiniz ve genel olarak ne öğrenmek istediğinizi, hedef kitlenizin kim olduğunu ve verileri nasıl toplayacağınızı sorun. Hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacak bir anket oluşturmak için bu temel soruları takip edin.

İzleyiciyi bölümlere ayırın

Öğrenmek istediğiniz bilgileri daralttığınızda, size bu konuda yardımcı olacak kitleyi bulun. Diyelim ki, bir süre önce yeni bir ürün başlattınız ve şimdi kullanıcıların bu ürünü nasıl sevdiğini bilmek istiyorsunuz. Dolayısıyla , yakın zamanda ürününüzü satın alan kullanıcılardan bir segment oluşturun ve anketinizle onları hedefleyin. Bu sayede abonelerinize kişiselleştirilmiş mesajlarla ulaşacak ve çözülmemiş kullanıcıları rahatsız etmekten uzak duracaksınız.

Metin yazınızı düşünün

Amacınıza, hedef kitlenize ve şirketinize uygun dili kullanmayı unutmayın. Kullanıcılardan bir anketi doldurmalarını istemek, biraz fazla zaman gerektirdiğinden, bu herkesin anketinize zaman harcamak istemediği bir durumdur. Bu nedenle, anketinizin amacını netleştirdiğinizden ve anketin kullanıcıların ne kadar zaman alacağını belirttiğinizden emin olun.

Göz alıcı konu satırları oluşturun

E-mailinizi açmak ve ankete katılmak için kullanıcıları motive edin. Konunuzu kişiselleştirin, bir emoji ekleyin, bir soru sorun, konu başlığını ön başlıkla bağlayın, aciliyet yaratın veya ödülü belirtin – bu hileleri konu satırlarınıza uygulamak için çekinmeyin – e-mailinizi açmak ve ankete katılmak için motive edin. .

email subject lines for surveys
Anketler için e-mail konu satırı örnekleri

Şimdi farklı markaların kampanyalarında e-mail anketlerini nasıl kullandığını ve ilham verici fikirleri nasıl yakaladıklarını görelim.

Anket e-mail fikirleri

Özel teklif ekle

Her şey basit – teşvikler cazip ve hala çalışıyor. Bu şekilde katılımı artıracak ve abonelerinizi zaman ayırıp fikirlerini paylaşmaya motive edeceksiniz.

Bu, Rifle Paper Co.’nun veri anketi e-mailinde yaptığı şeydir. Kampanyalarındaki her ayrıntıyı düşünürler: Yazmanın nedenini ve anketin tamamlanması için öngörülen süreyi belirtin ve hepsinden öte, satın alma işleminin% 15’ini bir ödül olarak verin.

Rifle Gazetesi’nden anket e-maili

Bununla birlikte, teşvikleriniz her zaman para ve indirimlerin yanında olmamalı – anket sürecine biraz eğlence ve heyecan getirin. Örneğin volan, kullanıcılarına ankete katılmalarını ve verilen geri bildirimler için teşekkür olarak bir tişört kazanma şansı elde etmelerini öneriyor.

survey email example
Volan’dan anket e-maili. Kaynak: Gerçekten İyi E-mailler

Beklentileri belirleyin

Sorularınıza cevap vermek için ne kadar zamana ihtiyaçları olduğunu söylerseniz izleyicileriniz memnun olacaktır. Bir pazarlamacı olarak, anketinizin çok sıkıcı veya çok uzun olduğu ortaya çıktığından müşterilerinizin size yarı yolda el salladığını görmekten memnun olmazsınız.Örneğin MobileMonkey, hoş geldiniz e-maillerine bir anket ekledi ve ne kadar zaman alacağını belirtmek için CTA’ya konsantre oldu – sadece bir dakika.

survey example
MobileMonkey’den anket e-maili

E-maildeki tüm soruları gösterin

Kullanıcıların anketinizi bırakmasının nedenlerinden biri, başka bir sayfaya geçmek ve geri bildirimlerini paylaşmak istememeleridir. Anketinizin tamamını e-mailde yayınlayın ve kullanıcıların hemen doldurmasını sağlayın.Bu Taylor Stitch’in satın alma sonrası e-maillerinde yaptığı şeydir. Satın alınan ürün, büyüklüğü, kalitesi ve tarzı ile ilgili genel memnuniyet oranını değerlendirmek istiyorlar. Kullanıcıların neredeyse hiçbir şey yazması gerekmiyor – sadece çekici cevaplara basın – ve en önemlisi, doğrudan gelen kutusundan yapmaları gerekiyor.

email survey example
Taylor Stitch’ten satın alma sonrası anket e-maili.  Kaynak: Gerçekten İyi E-mailler

Tek sorulu anket yapın

Bir önceki noktaya alternatif olarak, abonelerinizin içeriğinizi beğenip beğenmediğini öğrenmek için bir mikro ankete gidin. Bu, herhangi bir yanıtlayıcının nihai hayalidir – sadece bir soru ve hepiniz bitirdiniz. İzleyicinizin görüşünü almak için e-mailinizde istediğiniz yere yukarı / aşağı veya mutlu / üzgün emoji yerleştirin.Tek sorulu bir anket yapmak çok bilgilendirici görünmese de, e-maillerinizle ilgili bazı yararlı görüşler ortaya çıkarabilir. Örneğin, bir yönlendirme anketi oluşturursanız, çekici değişken seçildiğinde, kullanıcılardan fikirlerini belirtmeleri istenecek bir Google formuna yönlendirilebilirler.Örneğin Airbnb, müşterilerin şirketin müşteri hizmetleriyle etkileşiminin nasıl gittiğini öğrenmek için müşterilerine memnuniyet anketi e-maili gönderdi. Kullanıcının hizmeti başkalarına tavsiye etmesinin ne kadar muhtemel olduğunu sordular ve çekici puanı tıkladıktan sonra, kullanıcı seçimlerini açıklamalarını isteyen sayfaya yönlendirildi.

email survey example
Airbnb’den anket e-maili

AWeber, sırayla, kullanıcıların kampanya hakkında ne düşündüklerini göstermek için çekici emojiyi tıklayabilecekleri bir altbilgi anketi ekledi.

footer email survey example
AWeber’ın altbilgisindeki bir ankete e-mail gönderin.  Kaynak: Gerçekten İyi E-mailler

Yaratıcı olu

Her anketinizin işletme ve pazarlama ile ilgili olması gerekiyor mu? “Hayır!” diyoruz. Anketlere pazarlama rutininizin eğlenceli ve rahatlatıcı bir öğesi olarak dönüştürebilirsiniz. Kullanıcılarınıza bir esinti alıp satın almaktan başka bir şey düşünmeleri için bir dakika verin.

WYR tarafından gönderilen e-maillerden ilham alın. Yeni kullanıcılar e-maillerine abone olduklarında, önceki sürümlerin sonuçlarıyla birlikte haftalık bir anket yapacaktır.

creative survey example
WYR’den yaratıcı bir anket. Kaynak: Gerçekten İyi e-mailler

Dolayısıyla, anket e-mailleri şüphesiz ki uygulanması kolay olan ve pazarlama hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek etkili bir e-mail pazarlama taktiğidir. Anket e-maillerinin gizli gücünü ortaya çıkarın, bunları iş rutininizde kullanın ve e-maillerinizi göndermek için SendPulse’a güvenmeyi unutmayın !

Yayın tarihi:

23 Eyl. 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 5/5
Toplam Oy Sayısı: 2

Paylaş:

Facebook Twitter