Pazarlama ve Satış

7 Adımda Dijital Pazarlama Süreci

2 minutes

7 Adımda Dijital Pazarlama Süreci

Geleneksel pazarlama yöntemleri her geçen gün geriye doğru giderken, dijital pazarlama yöntemleri hızla yükseliyor. Dijital pazarlamayı bu kadar ön plana çıkartan ana unsurlar ise, ölçülebilir, kişiselleştirilebilir, uygun maliyetlilik ve hedef odaklı olması olarak sayılabilir. Henüz dijital pazarlamaya başlamayan ya da başlayan ancak nasıl ilerleyeceğini bilmeyenler için küçük bir liste hazırladık.

1) Web Sitesi

Gerçek bir dijital pazarlama aktivitesinden bahsedeceksek, ne olursa bir web sitenizin olması gerekir. Web siteniz yoksa ve belli standartların üzerinde değilse bu adımdan sonra bahsedeceğimiz hiç bir şey işe yaramayacaktır. Öte yandan web sitesinin tasarım anlayışının modern olmasının yanı sıra mobile uyumlu olması şarttır. Bunun yanında kullanıcıların ulaştığı “landing page” dediğimiz açılış sayfalarının da kusursuz olması gerekir.

2) SEO – Arama Motoru Optimizasyonu

Google’ın verdiği bilgiye göre, dünya üzerindeki bütün online deneyimlerin %90’ı “arama” sonucu gerçekleşiyor. Sağlıklı bir arama motoru optimizasyonu yapmadığınız takdirde, insanlar sizi nasıl bulacak ve sizinle nasıl iletişim kuracak değil mi? Bu yüzden SEO’ya özel önem vermeniz gerekiyor.

3) Sosyal Medya

Dünya üzerindeki internet kullanıcılarının ⅔’ü aynı zamanda sosyal medya kullanıyor. Türkiye’de bu oran biraz daha yüksekken, siz neden sosyal medya var olmayasınız? Burada dikkat edilmesi gereken asıl nokta, hedef müşterilerin bulunduğu ağlar ve bu ağlarda kurulacak iletişim stratejisi geliştirilmesidir.

4) İçerik

İçerik, dijital ortamda sizin iletmek istediğiniz mesajların bütünüdür. Web sitenizin içeriğinden, sosyal medya, SEO ya da reklamlarınıza kadar her noktada içerikten beslenmek zorundasınız. Tutarlı bir iletişim için görsel ve yazılı içeriklerinize özen göstermeniz gerekiyor.

5) Online Reklamlar

Sosyal medya ve SEO kesinlikle etkili ve önemli parçalar ancak tek başlarına yetmeyeceklerdir. Online reklamlar vermek ve bu reklamları yönetmek etkili dijital pazarlama için şarttır. Banner reklamlarının yanı sıra, Google reklamları, sosyal medya reklamları gibi pek çok alanda reklam vererek hedef kitlelerinizle buluşabilirsiniz.

6) E-posta Pazarlama

Bilinen ve en etkili yol olduğu herkes tarafından kabul edilen e-posta pazarlama, müşterilerinizle sürekli iletişim kurabilmeniz ve bu iletişim sonucunda hedef pazarlama faaliyetlerinize ulaşmanız açısından her zaman ne olursa olsun kullanmanız gereken bir araçtır. E-posta pazarlama hakkında daha detaylı bilgi almak için size özel danışmanlarımızla iletişim kurabilirsiniz.

7) Web Analizi ve Ölçümü

Dijital pazarlamayı, geleneksel pazarlamadan ayıran en önemli fark, her noktasının ölçülebilir olmasıdır. Yaptığınız tüm dijital pazarlama faaliyetlerinizi ölçmenizi ve işe yarayanları daha iyi değerlendirip, optimize ederek yolunuza devam etmenizi öneriyoruz.

Yayın tarihi:

17 Eki. 2017

tr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 0/5
Toplam Oy Sayısı: 0
Paylaş:
Twitter