E-posta Pazarlama

5 Adımda Toplu Mail Gönderimi ile Gelirlerinizi Arttırın

4 minutes

5 Adımda Toplu Mail Gönderimi ile Gelirlerinizi Arttırın

Toplu mail gönderimi hiç şüphesiz ki günümüzün en karlı iletişim kanallarından biri. Şirketlerin %73’ü, e-postanın yüksek yatırım getirileri sağladığını düşünüyor ve e-posta iletişimi, pazarlama bütçesinin yalnızca %15’ini harcıyor. Ayrıca e-postanın %122 gibi son derece etkileyici bir yatırım getirisi var. Bu hesapta harcanan her 1 TL için işletmelerin 122 TL civarında kazanç elde ettiği anlamına geliyor. Eğer mevcut bir e-posta pazarlama planınız varsa, yüzlerce potansiyel müşteriye ulaşırken ek bir maliyet veya bütçeye ihtiyaç duymazsınız. Elde edilecek yüksek kazancın temelinde yatan da budur.

Gelin, şimdi karlı bir liste oluşturmanın adımlarını inceleyelim:

  1. Adım: Bir “List Building Funnel” (Listeleme Hunisi) Oluşturun

Econsultancy’ye göre, geçtiğimiz yıllarda markalar, e-posta yoluyla müşterilerden kazanılan her 92 $ için sadece 1 dolar harcadı. Web sitesi ziyaretçilerini abonelere dönüştürmenize yardımcı olacak bir “List building funnel”(listeleme hunisi) kullanmanız önemlidir. Tipik bir LBF, bir açılış sayfası (diğer adıyla Squeeze Page), bir “Lead Magnet”, bir katılım formu, onay sayfası ve bir otomatik cevaplayıcı içerir.

Açılış Sayfası

30’dan fazla açılış sayfasına sahip olan web siteleri, 10’dan az açılış sayfası olan web sitesine göre 7 kat fazla kazanıyor. Açılış sayfasının en büyük amacı ziyaretçiyi kaydolmaya ikna etmektir.

Birden fazla teklif sunan açılış sayfalarında katılım oranı %266 daha az, dolayısıyla teklifinizi kısa ve anlaşılması kolay hale getirmelisiniz. Açılış sayfanız, abonelere sunduğunuz vaatleri basitleştirmeli ve ikna edici hale getirmelidir.Çeşitli görüntü ve videoların kullanılması, dönüşüm oranını %86 oranında artırabiliyor. Bu nedenle markanıza veya hizmetinize at görüntüleri ve videoları dikkatlerini çekebilmek için kullanabilirsiniz.

Lead Magnet

Çoğu kayıt formu ziyaretçilerden bültene üye olmalarını ister. Ziyaretçilerin çoğunluğu bu teklifi değerlendirmez çünkü içindeki değeri ve fırsatları göremezler.

Digital Marketer, Facebook Ad Template Library’i lead magnet olarak kullanarak 60 günde 35.859 potansiyel oluşturdu. Lead Magnet, çeşitli öğretici videolar, detaylı rehberler, kontrol listeleri, şablonlar veya yardımcı olacak diğer kaynaklar olabilir. Eğer bir e-ticaret markasıysanız, kaydolanlara özel indirimler veya ücretsiz gönderim hizmetleri sunabilirsiniz

E-posta Servisi

Bir e-posta servisi kullanmak işinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır. Kullanıma hazır şablonlardan listeleme yönetimine ve A/B testinden, ayrıntılı izleme raporlarına kadar birçok teknik özelliği dert etmeksizin, iletinize odaklanmanıza yardım eder. SendPulse başlangıç için ilk 2.500 abonenizde veya ayda göndereceğiniz 15.000 e-posta için tamamen ücretsiz hizmet sunuyor.

Katılım Formu

Katılım formlarına, abonelere kayıt sonrasında neler elde edeceklerini açıklayan 3 madde ekleyerek getirinizi %83.7 civarında artırabilirsiniz. Ayrıca gereksiz alanların kaldırılması kayıtları %11 oranında artırabilir. Ancak formunuzu kısa ve basit tutmalısınız. Göz alıcı renkler ve oluşturacağınız özgün tasarımla fazlasıyla fark yaratabilirsiniz

Onay Sayfası

Onay sayfası, ziyaretçinizin kaydolduktan sonra yönlendirildiği yerdir. Onay sayfasının amacı, kullanıcılara aboneliklerini doğrulatmaktır. Bu işleme, Double Opt-in adı verilir ve listenizin kalitesini artırır.

E-posta adreslerinin %20’sinden fazlasının tek bir kayıt formu olması, ziyaretçilerin ilgisini azaltıyor. Single Opt listelerle karşılaştırıldığında Double Opt-in’in açılma oranları daha iyi ve abonelikten çıkma oranları daha düşüktür.

Otomatik Cevaplama Sistemi

Otomatik cevaplama, ziyaretçinizi abonelik işlemini tamamladığında otomatik olarak gönderilen bir e-postadır veya bir dizi e-postadır. Sürecin devamındaki adımlar hakkında bilgi verir ya da kaynak bağlantılar içerir.

  1. Adım: Web Sitenizde Hedef Kitle Edinin

Aşağıda web sitesi trafiğini iyileştirmek için yaygın kullanılan bazı kaynaklar bulunmaktadır. Yeterli verimi almak için sitenizde hepsini birlikte kullanmalısınız. Öncelikle, web sitenizi arama sıralaması için optimize etmelisiniz. Kullanıcıların dijital deneyiminin %93’ü bir aramayla başlar. SEO, hedef kitlenizin arattığı, anahtar kelimeler yardımıyla size ulaşması için sıralamarda yüksek getiriler sunar.  Sonuç olarak eğer hedeflenen anahtar kelimelerinizin etrafında kaliteli içerikler oluşturursanız organik ziyaretçilerden oluşan düzenli bir trafik akışı elde edebilirsiniz.

Tıklama Başı Ödeme Reklamları

Tıklama Başı Ödeme reklamları yani Pay Per Click Advertisements, arama sonuçlarında görünen Arama Reklamları’nı veya başka bir web sitesinde banner reklamlarını görüntüler.

Google AdWords’te tıklama başına dünya genelinde ortalama maliyet, arama için 2,32 dolarken, görüntüleme için 0,58 dolardır. Görüntülü reklamlar diğerlerine oranla az maliyetli olsa da, gelen trafik düşük kaliteli olabilir. Doğru hedefleme ve hariç tutma ayarlarını kullanarak, düşük kaliteli tıklamaları filtreleyebilirsiniz. Ayrıca Facebook reklamlarını kullanmayı da deneyebilirsiniz.

Sosyal Medya Trafiği

Facebook’u sosyal trafiğin en büyük kaynaklarından biri ve Facebook ziyaretçilerinin de en yüksek dönüşüm oranı oldukça yüksek. Bu durumda eğer beğeni almak, paylaşılmak ve daha fazla tıklanmak istiyorsanız, zengin ve beğenilir içerikler paylaşmalısınız.

  1. Adım: Ziyaretçilerinizi Abonelere Dönüştürün

Marketing Experiments’e göre, markaların yalnızca %52’si testler üretip dönüşümleri iyileştirmenin yollarını arıyor. Sitenin yükleme süresini kısaltarak, mobil duyarlı tasarımı kullanarak ve içeriğinizi iyileştirerek dönüşümlerinizi şaşıracağınız düzeylerde artırabilirsiniz.

Hediyeler

Müşterilerin iletişim bilgilerini almak istiyorsanız, bazı bedelsiz hizmetler ya da teşvikler sunmalısınız. Özel bir indirim, birtakım ücretsiz kurslar, iyi hediye örnekleridir.

Hediyeler tek seferlik bir yatırımdır ve yüksek bir geri dönüş sağlarlar.

Hoş Geldiniz Pop Up’ları

Karşılama pop up’ları kullanıcılar için biraz rahatsız edici olsa da, dönüşüm oranları açısından etkili taktiklerdir. Birçok marka bu taktiği kullanarak %70 oranında kayıt almayı başarıyor. Pop up’lar sunacağınız teklifleri görünür kıldıkları için iyi yüksek etkileşimler yakalayabiliyorlar.

  1. Adım: Müşterinin Güveni Oluşturun

Satış talebi oluşturmak için müşteriyle ortalama 6 ila 8 irtibat noktası kurmak gerekir. Ancak e-postanın alınması, müşteriye arka arkaya promosyon e-postaları göndermeniz anlamına gelmez. Satın alma beklentisi oluşturmadan önce müşterilerinizle güven ilişkisi kurmanız gerekir. Güven oluşturmak için en iyi yol, yüksek kaliteli yararlı bilgiler sunmaktır.

İndirimli ürünler ve özel indirimler %53 oranında ön plana çıkarken, yararlı içerikler ise %30 gibi bir oranla geride kaldı. Satın almaya hazır olmasalar bile, yüksek kaliteli bilgi içerikleri ziyaretçilerin ilgilenmesini sağlayacaktır.

Blog Gönderisi Duyurusu

Blogunuza yeni bir yayın eklediğinizde, hemen okumak isteyenlere bunu bildiren kısa bir e-posta göndermelisiniz. Ancak sizin de tahmin edeceğiniz üzere, bu makaleniz 500 kelimeyi geçmeyen kaliteli bir metin içeriği olmalıdır.

Eğitici veya Bilgilendirici E-postalar

Sektörünüzde yeni araştırmalar, girişimler veya bazı yeni gelişmeler mi varsa bu konularla ilgili abonelerinizi bilgilendirebilirsiniz.

  1. Adım: Listenizi Gelirin Dönüştürün

Eğer bir e-ticaret markasıysanız, abonelere hızlı satış yapmak için özel indirim ve fırsatlar göndermelisiniz. Eğer sabit veya bölgesel bir işletmeyseniz, açık satış duyuruları yayınlayabilir, müşterilere katılımları için indirim kuponları gönderebilirsiniz.

Segmentasyon

Hedeflenmiş reklamlar, hedefleme sistemini kullanmayan reklamlardan iki kat daha etkilidir.

Tüm aboneler listesinde farklı yaş gruplarından, konumlardan veya gelir düzeyinden gelen kullanıcılar bulunabilir. Hepsini aynı mesajla ikna etmeye çalışmak kesinlikle akılcı bir pazarlama yöntemi değildir. Doğru mesajı doğru insanlara gönderirseniz rakiplerinizden ayrılabilir ve büyük geri dönüşler elde edebilirsiniz. Segmentasyon, tam olarak doğru hedefe doğru e-postalar göndermenizi sağlar.

Artık elinizde gelir getiren bir liste oluşturmak için adım adım ilerlemenize yardım edebilecek bir yol haritası var. Bu taktikleri kendi pazarlama stratejinize uyarladığınız takdirde dönüşümlerinizde ciddi farklar elde edebilirsiniz.

Yayın tarihi:

6 Ara. 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ortalama Değerlendirme: 0/5
Toplam Oy Sayısı: 0

Paylaş:

Facebook Twitter